Fra venstre: Debattleder Fredrik Solvang, P4-sjef Kenneth Andresen, Bauer-sjef Lasse Kokvik, fungerende radiosjef Jon Branæs i NRK og Svein Larsen - sjef for Radio Metro og styreleder i Lokalradioforbundet.

Metro-sjef Svein Larsen:

«Dere sitter på fanget til hverandre, og har bestemt dere for å kjøre på med DAB enten folket vil eller ikke»

Det ble heftige diskusjoner mellom radiotoppene i Norge under Radiodager. – Vi må være ærlige og si at ikke alt gikk som planlagt, erkjenner P4-direktør Kenneth Andresen om DAB-skiftet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det var svært opphetet stemning på «toppledermøtet» under Radiodager i Oslo torsdag ettermiddag.

I panelet satt så og si alle radiotoppene i Norge - fra MTG til Bauer Media, NRK og Norsk Lokalradioforbund.

Og det var ikke akkurat uventet at det kom til å bli heftige dikusjoner, når tema for året toppmøte var DAB-debatten.

Ordstyrer Fredrik Solvang åpnet med å spørre om DAB har gitt lytterne mer mangfold i innholdet - eller har det bare har resultert i mer musikk?

MTG- og P4-direktør Kenneth Andresen i debatt under radiotoppmøtet ved årets Radiodager..

MTG- og P4-direktør Kenneth Andresen har vært en av de som har gått i bresjen for det digitale skiftet og startet med å skryte av mangfoldet på radio.

Andresen mente at digitaliseringen er en suksess og legger vekt på at framenteringen av lyttingen er hovedårsaken - at man har laget noe for alle og dermed mistet færre enn om man hadde gjort ellers.

- Feil å slå av FM

Men han ble tidlig forsøkt nedsablet av Svein Larsen, som er styreleder i Norsk lokalradioforbund og sjef for Radio Metro. Larsen har vært, og er fremdeles, en av de hardeste kritikerne mot DAB-utbyggingen.

Han sto støtt på at det var feil å slå av FM og at det i det minste burde vært utsatt.

Svein Larsen, styreleder i Norsk lokalradioforbund

– Det er en folkelig opplevelse av at DAB er negativt. Problemet deres, som har gått sammen om å kjøre dette, er at dere har et problem med å forklare merverdien av det man har fått. Ja, man har fått nye musikkanaler, men til hvilken verdi? Dere begynte i feil ende, for markedet har ikke etterspurt dette, sier han tydelig irritert og fortsetter:

– Dere tre store nasjonale (radiokanalene) sitter på fanget til hverandre og har bestemt dere for å kjøre på enten folket vil eller ikke. Og det har vært masse problemer; alt fra tekniske til mye annet. Det vil ta tre til sju å bygge en ny nasjonal distribusjon. Den tiden er jeg glad for at lokalradioen kan bruke for å få høyere lyttertall, mens dere andre vil slite, sa han fra scenen.

- Mer mangfold

Larsen hisset på seg så og si alle de andre radiotoppene og først ute var MTG-direktør Andresen:

– Jeg tror ikke det er noe folkelig opprør mot DAB, men det er alt for mange nordmenn som har fått en for dårlig opplevelse fra starten. Men det har gått bedre enn forventet. Jeg sier ikke at de ikke finnes misfornøyde folk, for det finnes noen, sa han og fortsatte:

– Vi må være ærlig og si at alt ikke gikk som planlagt hva gjelder DAB-skiftet. For mange har opplevd problemer når de har skiftet radio. Det smerter meg hver gang jeg hører om lyttere som ikke har fått det til å fungere. Men det tar tid med teknologi. En del har fått for mange dårlige opplevelser, sa han.

Bauer Media og Radio Norge-sjef Lasse Kokvik, som tidligere på dagen har informert om at Radio 1 gjenoppstår, sluttet seg til sin kollega Andresen:

– DAB-skiftet er ikke negativt, men har gitt oss et mediemangfold. Nå måler vi ikke lenger lytting fra en enkelt kanal, men fra konsernet samlet, sa han.

Fungerende radiosjef Jon Branæs i NRK brukte anledningen fra scenen til å si at NRK har tatt et nasjonalt ansvar for DAB-skiftet, og at det har kostet de store kanalene deres lyttere. Det var de forebredt på.

– Men det er klart at P1 har en smertegrense, avsluttet han.

SE OGSÅ: 

Direkte med konferansesjef Morten Scott Janssen i Radiodager Norge og deltaker Line Gevelt Andersen fra NRK

Posted by Medier24 on 14. september 2017

Powered by Labrador CMS