Kathy Lie, mediepolitisk talsperson, Sosialistisk Venstreparti (SV)

SV vil øke mediestøtten og vurderer å skrote styringssignaler

Åpner for å snu i mediepolitkken, skriver Kampanje.

Publisert Sist oppdatert

SV ønsker å øke den direkte mediestøtten i sitt alternative statsbudsjett, sier Kathy Lie, mediepoltisk talsperson i SV, til Kampanje.

I forslaget til statsbudsjettet som ble lagt fram forrige uke blir pressestøtten indeksjustert. Men potten fordeles på stadig flere aviser.

Det bekymrer Lie.

– Det er kjempebra med mangfold, men når alle skal inn i samme ordning, er det åpenbart at potten må økes, sier Lie til Kampanje, hun vil ikke gå inn på hvor mye potten bør økes med.

SVs talsperson stiller seg også skeptisk til rammene rundt ordningen. Et ønske fra bransjen om mer forutsigbarhet rundt mediestøtten førte til innføringen av fireårige styringsignaler.

Årets økning til 440 millioner, i form av indeksjustering, ble forespeilet i styringssignalet som ble presentert i 2022.

På spørsmål fra Kampanje om ordningen med fireårig styringssingal bør revurderes, svarer Lie:

– Jeg tror man blir nødt til å revurdere ordningen. Den er ment å gi forutsigbarhet, men den gjør ikke det så lenge mediebransjen og verden der ute endrer seg. Det har skjedd enormt mye innen sosiale medier og kunstig intelligens som vi må ta tak i. Da man lanserte de fireårige styringssignalene tenkte man kanskje at man hadde en mer stabil verden.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS