Programredaktør Kathrine Haldorsen i TV2. Foto:
Programredaktør Kathrine Haldorsen i TV2. Foto:

TV 2 gjør endringer - kutter syv årsverk

TV 2s programavdeling blir mindre.

Publisert Sist oppdatert

TV 2 kutter syv årsverk i programavdelingen sin. Beskjeden skal ha gått ut til de ansatte under et allmøte tirsdag.

Det skriver Kampanje, som meldte om saken først.

– Hvorfor kutter TV 2 nå syv årsverk i programavdelingen?

– Vi må bli en mer lettbent avdeling, som må ha større spisskompetanse i startfasen, og færre folk i produksjonsfasen, sier programredaktør Kathrine Haldorsen til Medier24.

Hun minner om at TV 2 har satt ut alle sine produksjoner til andre selskaper, men at mange fremdeles jobber med produksjon i TV 2.

– Hva betyr det at dere må være mer spissede i startfasen?

– Vi må være bedre i startfasen og ved inntaket av ideer, og være gode på presseetikk, og rettigheter. Vi er nødt til å ha de riktige folkene til å ta imot ideer til TV 2, og vi må kunne svare raskt på om vi vil ha innhold eller ikke.

– Konkurransen er mye tøffere nå

Behovet for å raskt kunne ta imot en idé, kommer blant annet av at store internasjonale aktører som HBO og Netflix stadig melder seg på i konkurransen om norsk innhold.

– Konkurransen er mye tøffere nå. Jeg vet ikke hvor mange som tar imot og kvitterer ut ideer for Netflix i Europa, men det er et fåtall, sier Haldorsen.

Og fortsetter:

– Da må vi ta raskere avgjørelser, og komme kjappere i gang enn vi gjør i dag. Samtidig skal vil selvsagt ivareta presseetikken, som redaktører.

– Hvordan ble nyheten om kuttene mottatt av de ansatte?

– Det er vanskelig å si. Det er alltid mange meninger om noe sånt. Jeg opplever at folk forstår at vi må gjøre endringer, og at endringene kommer. Det er ulike meninger om hva som er riktig løsning, og folk reagerer forskjellig. Det har jeg enorm respekt for, sier Haldorsen.

– Noe annet enn ulike reaksjoner, ville vært utrolig rart. Ingen ønsker å se gode kolleger slutte.

Vet ikke hvor mange som blir igjen

– Hvor mange vil bli igjen i TV 2s programavdeling etter at de syv årsverkene forsvinner?

– Det er altfor tidlig å si. Vi håper i det lengste å løse overtalligheten gjennom frivilligheten. I dag er vi omtrent 33 ansatte, pluss fem som jobber med internasjonalt innkjøp.

Samtidig er programredaktøren klar på at de ansatte vil bli involvert i denne prosessen på en ordentlig måte.

– Vi kommer til å være mange igjen, men et nøyaktig antall, er det for tidlig å gi. Vi vil diskutere dette med de tillitsvalgte og de ansatte, sier Haldorsen.

– Hvordan bestemmer dere hvem som må gå?

– Det er rett og slett gjennom god dialog. Jeg sitter ikke på noen fasit om hvem som må gå. De ansatte er blitt fortalt at det blir overtallighet, og vi håper vi kan finne frivillige løsninger.

– Noen får kanskje nye stillinger i TV 2, mens andre kanskje tar sluttpakker. Det er for tidlig å si noe om dette. Vi skal sette sammen en ny ledergruppe, som i god dialog skal finne ut hvem som skal være med oss etter kuttene, sier Haldorsen.

Powered by Labrador CMS