Karen-Marie Ellefsen ble onsdag tildelt Kongens fortjenstmedalje.
Karen-Marie Ellefsen ble onsdag tildelt Kongens fortjenstmedalje.

Karen-Marie Ellefsen tildelt Kongens fortjenstmedalje: – En kvinnelig pioner

– Jeg er målløs, sier hun.

Publisert

Onsdag ble NRKs Karen-Marie Ellefsen tildelt Kongens fortjenstmedalje. 

Dette skriver NRK onsdag kveld.

– Kjære deg, nå er jeg helt målløs. Jeg er målløs, sa den erfarne sportsjournalisten da det gikk opp for henne.

Onsdag ledet Ellefsen et OL-program som senere skal vises på NRK. Det var i forbindelse med dette at hun ble tildelt Kongens fortjenstmedalje.

Statsminister Erna Solberg og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen var til stede for å takke Ellefsen for hennes innsats.

– Hun har betydd så utrolig mye. Hun er en kvinnelig pioner. Karen-Marie er en av våre livs stemmer som har fulgt oss gjennom hele livet, sa Eriksen i forbindelse med utdelingen.

Ellefsen fyller snart 70 år, noe som betyr at hun vil forlate NRK. I henhold til NRKs regler er det ikke lov å jobbe der etter fylte 70.

Medaljen deles ut som «en belønning for innsats av særlig samfunnsgavnlig natur på områder som kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt og humanitært arbeid».

– Foregangskvinne og pioner med unik formidlingsevne. Gjennom å være deg har du tatt kampen for mange. Du har knust glasstak om, og om igjen – gått foran og vist at det er mulig. Det er mye du fortjener berømmelse og heder for, men i dag er også en dag for å takke deg, sa Solberg.

Powered by Labrador CMS