Randi Øgrey, administrerende direktør i Mediebedriftenes Landsforening (MBL)
Randi Øgrey, administrerende direktør i Mediebedriftenes Landsforening (MBL)

Medienes trafikkmåling endres: MBL inngår avtale med Linkpulse og forlenger med Kantar

Samtidig forlenger landsforeningen samarbeidet med Kantar.

Publisert

MBL fortsetter samarbeidet med Kantar om lesertallsmålinger, og tegner ny avtale på vegne av sine medlemmer fra januar 2021.

Avtalen omfatter måling av papirutgaver for aviser og magasiner, samt digital bruk av norske medier.

Fra årsskiftet erstattes den nåværende Comscore-avtalen med en separat avtale for digitale trafikkmålinger levert av Linkpulse.

-Kantar er en solid leverandør av mediemålinger, og har etablerte verktøy for målgruppeanalyser med stor bruksverdi for medier og annonsører. Den nye avtalen sikrer kontinuitet i dokumentasjonen av bruk av mediehusenes innhold på tvers av plattformer, samtidig som nye behov og markedstilpasninger ivaretas, sier Randi S. Øgrey, adm.dir. i MBL.

 

Linkpulse blir ny leverandør av trafikkmålinger

Som leverandør av tekniske trafikkmålinger fra 2021 har MBL valgt å samarbeide med Linkpulse, et selskap som har levert webanalyseverktøy for den norske mediebransjen siden 2014.

Flertallet av MBLs medlemmer har allerede et samarbeid med Linkpulse, og ved valg av leverandør har det vært en prioritet å kunne gjenbruke de investeringene norske mediehus allerede har gjort i denne type målinger.

-Linkpulse har god kjennskap til det norske markedet og er rigget for en fremtid uten bruk av tredjepartscookies. Samtidig er norske mediehus verdensledende på brukerdata, og her vil Linkpulse kunne bidra til å styrke bruken av mediehusenes egne førstepartsdata, sier Øgrey.

 

En verden i konstant endring

De nye kontraktene trer i kraft fra første januar 2021. Vi er i en tid hvor vi vil se større endringer i teknologi, ikke minst hos de globale aktørene, som vil legge føringer på digitale målinger.

Det betyr at vi vil måtte regne med endringer i de tekniske målingene og metode også videre.

-Det er viktig å knytte til seg samarbeidspartnere som evner å være proaktive, og som samtidig forstår behovet for stabilitet i denne type målinger. Her mener vi at vi nå har et kompetent og engasjert team med oss, og vi ser frem til det videre arbeidet, sier Øgrey avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS