Pressepodden

TV 2s Kadafi Zaman har rapportert fra katastrofer verden over. Her er hans råd til journalister under korona­krisen

– Jeg er redd for å bli smittet og for å smitte andre, sier den erfarne TV 2-reporteren i Pressepodden.

Publisert

Hvordan skal norske journalister dekke koronakrisen? Det spør vi oss i denne utgaven av Pressepodden, der TV 2s erfarne reporter Kadafi Zaman deltar.

Vi intervjuer ham i en park i Oslo sentrum med flere meters avstand. Frykten for å bli smittet av korona er gjensidig og alle forholdsregler gjøres. Zaman forteller om et TV 2 som har en rekke regler og retningslinjer for hvordan de skal forholde seg til krisen.

Selv er han også berørt av det som skjer: 

Pressepodden:

En podkast fra Medier24 som tar for seg medier, journalistikk, PR/kommunikasjon, teknologi og sosiale medier.

Du kan følge Pressepodden på Facebook og delta i diskusjoner om episodene.

Podkasten er muliggjort med støtte fra Fritt Ord.

– Jeg er redd for å bli smittet og for å smitte andre. Jeg er redd for familien min, redd for kollegaene mine og redd for arbeidet mitt. Det er folk over natten nå som er blitt arbeidsløse eller som er blitt permittert. Dette kommer til å ha store konsekvenser for folks liv, sier Zaman.

Selv har han rapportert fra kriser over hele verden, som for eksempel tsunamien i Thailand i 2004 eller flyktningkrisen i 2015.

På spørsmål om hvilke råd han har til sine journalistkollegaer i denne koronakrisen, svarer Zaman: 

– Denne krisen er så annerledes enn alt vi har vært borti. I naturkatastrofer vet man hvor fienden er. Enten så er det vann, ras eller noe annet. Men det spesielle nå er at man vet ikke hvor fienden er, sier han.

– For journalister er det viktig nå at mer enn noen gang å gi korrekt informasjon. Vi må ikke bidra til å spre konspirasjonsteorier og fake news. Dette er krisetid. Folk sitter hjemme og er redde, og jeg er redd selv, sier Zaman.

Powered by Labrador CMS