Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Reidun Kjelling Nybø og leder for Norsk Journalistlag, Dag Idar Tryggestad.

Pressetoppene om Assange-utleveringen: – Et tilbakeslag for pressefriheten

Pressetoppene tar avstand fra Storbritannias avgjørelse om å utlevere Julian Assange.

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres

Fredag ble det klart at Storbritannia står fast ved at WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange skal utleveres til USA.

Dette reagerer leder for Norsk Journalistlag (NJ), Dag Idar Tryggestad, sterkt på.

– NJ tar sterk avstand fra den britiske regjeringens beslutning. Dette er dramatisk dag for Assange, og et tilbakeslag for pressefriheten, sier Tryggestad til Medier24.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, tar også veldig sterk avstand fra den britiske regjeringens beslutning.

– Det er åpenbart et tilbakeslag for pressefrihet og ytringsfrihet. Jeg mener det er viktig å følge med på hva som nå skjer videre. Vi har forsøkt å protestere mot dette og begrunne hvor han ikke burde være utlevert, sier Floberghagen til Medier24.

Generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Reidun Kjelling Nybø, sier at Assange har bidratt til at offentligheten har fått kunnskap om svært alvorlig forbrytelser, som man trolig ikke hadde fått uten den innsatsen Assange gjorde.

– Dette er et stort tilbakeslag for alle varslere og pressen. Det er åpenbart at dette vil ha en nedkjølende effekt overfor andre kilder og varslere, sier Nybø Medier24.

Powered by Labrador CMS