Vilde Kristine Darvik og familien spiser vegansk på julaften.
Vilde Kristine Darvik og familien spiser vegansk på julaften.

Julepraten: Vilde Kristine Darvik

– Sigrid Bonde Tusvik har endret verden for unge jenter som har lyttet til podden hennes

Vilde Kristine Darvik i Egmont People skal bruke jula på å friske opp gamle skiferdigheter: – Jeg føler det blir for dumt å være norsk og være redd for langrenn.

Publisert

Medier24 har stilt de samme spørsmålene til flere mennesker i mediebransjen før jul. Dette er det Vilde Kristine Darvik i Egmont People svarte.  

– Hva gjør du i jula?

– Jeg skal lære meg å gå på ski. Har ikke gått på 15 år, og jeg føler det blir for dumt å være norsk og være redd for langrenn.

– Når slapper du av og hva gjør du i så fall?

– Man skal ikke undervurdere mobilspill. I en jobb som er så stressende, der alt haster, er man nødt til å ha noe å gjøre som sørger for at hjernen kobler av. Min redning er podkast og mobilspillet Toy Blast. Gjerne samtidig. Mens jeg snuser.

– Hva spiser dere til jul?

– 1/3 av familien min er veganere, meg inkludert, så vi spiser veldig spennende julemat! Dette blir min femte veganske jul. Vi spiser Veganmisjonens legendariske vegisterkaker, søtpoteter med pecanøtter, soppstek i butterdeig, det dyreste tyttebærsyltetøyet vi finner, hasselbackpoteter med kanel og rosenkål med tranebær. Sinnsykt digg!

– Hvordan oppsummerer du medieåret 2018?

– #metoo, Facebook-skandaler, skikkelig gode og tunge journalistiske mesterverk og bloggpoliti.

– Hvilke(n) mediesak(er) husker du?

– NRKs «Selvmord i Psykiatrien». Ikke bare er det en viktig avsløring som endret samfunnet og psykiatrien, men selve designet, oppsettet og teknologien er innovativt og gjorde det til en sterk leseropplevelse man sjeldent får av nettartikler.

– Hva ble årets flause?

– Den legendariske bildeserien med Per Sandberg og Bahareh Letnes. Men det svarer alle, så da føler jeg meg kjedelig. Mange i bransjen så rimelig dumme ut på 80-tallsfesten i Strømstad klokken 03 om natten. Skriv heller det.

– Hvem lagde den beste journalistikken?

– NRK. De har uppet leseropplevelsen på mobil til et nivå som jeg blir helt paff av. Det er så innovativt, sterk og imponerende! De hever standarden for journalistikken og viser hvor viktig det er å stadig utvikle seg for å bevare publikummet sitt. VG har også vært flinke til å levere nyheter på den unge målgruppas premisser via Snapchat. De fortjener også en highfive.

– Hvilken bransjeperson inspirerte deg i 2018?

– Sigrid Bonde Tusvik. Sigrid har endret verden for unge jenter som har lyttet til podden hennes siden 2012. Hun har gjort oss så tøffe, selvstendige og rappkjefta. Jeg tror Sigrid er grunnen til at jeg ikke fryktet autoriteter.

– Hva bør vi gjøre annerledes i 2019?

– Jobbe mer på tvers. Vi burde samarbeide mer der alle kan stille med det de er aller best på. Vi i People har startet smått med dette i 2018, og når det viser resultater ser man at det lønner seg. Jeg er lei av sinte kronikker og spisse albuer. Det er så mye morsommere å samarbeide om de beste casene!

Powered by Labrador CMS