Kulturminister Trine Skei Grande (V) skal feire jula sammen ho mor på Overhalla.
Kulturminister Trine Skei Grande (V) skal feire jula sammen ho mor på Overhalla.

Julepraten: Trine Skei Grande

Julehilsen fra medieministeren til norske redaksjoner: – Dere er en grunnleggende viktig del av demokratiet vårt!

Kulturminister Trine Skei Grande (V): – Alt i alt nok et godt år i norske medier!

Publisert

Medier24 har stilt de samme spørsmålene til flere mennesker i mediebransjen før jul. Dette er det medieminister Trine Skei Grande i Kulturdepartementet svarte. 

– Hva gjør du i jula?

– Jeg skal til Overhalla og besøke mammaen min.

– Når slapper du av og hva gjør du i så fall?

– Akkurat i jula er det jo nettopp det - å slappe sammen med familien, kose seg med god mat og våre egne juletradisjoner.

–Hva spiser dere til jul?

– Ribbe, surkål og mandelpotet. Men på lille julaften får jeg velge det som passer meg, da blir det rakfisk til hovedrett og pepperkake med Stilton til dessert.

– Hvordan oppsummerer du medieåret 2018?

– Et år preget av nyheter og kommentarer, av viktig og uviktig, stort og smått, masse debatt og et rikt mangfold. Akkurat som det skal være. Alt i alt nok et godt år i norske medier!

– Hvilke(n) mediesak(er) husker du?

Selv om saken var godt i gang i det vi gikk inn i 2018, så er det jo vanskelig å komme utenom #metoo, og de mange sakene som kom i kjølvannet av det. I det hele tatt så kan vi vel si at det har vært mye oppmerksomhet om ting utenom de rent politiske sakene som har preget mediebildet til tider, men heldigvis har vi fått snakket politikk også. Jeg tror lesere og seere har kapasitet til begge deler, og at det alltid er rom for å snakke om saker som har betydning for folks liv.

– Hva ble årets flause?

– Det fikk jo mye oppmerksomhet da Theresa May danset da hun var på reise i Kenya. Men jeg må si at da hun danset seg inn på scenen på partikonferansen med Abbas "Dancing Queen" i bakgrunnen, så viste hun at hun hadde selvironi og humor.

– Hvem lagde den beste journalistikken?

– Medieministerens jobb er nok ikke å være dommer, men jeg er glad for at store journalistiske prosjekter er med på å løfte journalistikken og abonnementstallene. Jeg synes det har vært flott å se både de store prosjektene som rulles ut i de riksdekkende avisene, men også den jobben som gjøres hver dag i mindre redaksjoner lokalt – den er minst like viktig!

– Hvilken bransjeperson inspirerte deg i 2018?

– Det hadde vært lett å velge en toppleder, der har vi mange flinke som får masse oppmerksomhet. Men jeg vil heller sende en spesiell julehilsen til alle de som sitter i store og små redaksjoner i vårt langstrakte land: tusen takk for jobben dere gjør for den offentlige debatten. Dere er en grunnleggende viktig del av demokratiet vårt!

– Hva bør bransjen gjøre annerledes i 2019?

– Jeg tror kanskje ikke at medieministeren skal fortelle norske mediefolk hvordan de skal gjøre jobben sin. Jeg vil heller benytte anledningen til å ønske alle sammen en riktig god jul og alt godt for 2019!

Powered by Labrador CMS