Svein Erik A. Giskegjerde er reporter og vaktsjef i TV 2. I dag deltar han i «Julepraten».

TV 2-reporteren mener Trude Drevland sto for årets morsomste øyeblikk: – Utvilsomt

Svein Erik A. Giskegjerde er dagens intervjuobjekt i #Julepraten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Også i år stiller Medier24 en rekke spørsmål til mediemennesker i spalten #Julepraten.

Neste person ut er reporter og vaktsjef i TV 2, Svein Erik A. Giskegjerde.

– Hva gjør du i jula?

– I jula er jeg hjemme med familien på Sunnmøre. Først blir det et par dager jobbing fra Ålesund, og deretter kobler jeg helt av i en drøy uke. Forhåpentligvis blir det ok vær slik at jeg kan komme meg ut og opp på fjellet, enten med eller uten ski. Og så blir det hyttetur i romjula. Gleder meg!

– Hva må til for at det blir ordentlig jul for deg?

Jeg er veldig glad i jula og har mange av de typiske tradisjonene med julefilmer og slikt. Men det blir ikke jul uten maten. Når pinnekjøttet, svinemøren (sunnmørsk greie) og riskremen er innabords, da er det ordentlig jul. Og så kan gjerne hovmesteren snuble over tigerhodet noen ganger i år også.

– Hva husker du best fra medieåret 2021?

Når man jobber i en redaksjon, blir det fort nyhetene man husker best fra medieåret. I den triste enden av skalaen, er det Kongsbergs-drapene som har gjort mest inntrykk. En grusom sak for alle involverte, og en krevende sak for de som jobbet med det. I motsatt ende av skalaen er det nok gjenåpningsdagen som skiller seg ut. For en fest og en glede. Og fra sportsverdenen er det ingenting som overgår Warholm-gullet. Som sunnmøring er jeg muligens litt inhabil der.

– Hva var det morsomste som skjedde i 2021?

Da vil jeg trekke fram gjenåpningen igjen. Høydepunktet mitt var utvilsomt bildene av en jublende Trude Drevland og andre bergensere som danset i gatene. Det var gøy TV!

– Hva var det pinligste som skjedde i 2021?

En del av det som skjedde i valgkampen, var jo ganske pinlig. Men misforstå meg rett: Jeg syns det er fantastisk at politikerne byr på seg selv og ikke er selvhøytidelige. Dansing, boksing, go-kart-kjøring og lignende er genialt for oss som lever at gode TV-bilder. Men det er jo så klart kleint også.

– Hva tror du vil påvirke medieåret 2022?

– Det kjedelige svaret er pandemien. Åpner vi igjen? Strammer vi til? Blir det lange mikrofonstativ nok et år? Om jeg skal svare noe ikke-koronarelatert, så må det bli den langvarige og pågående omstillingen til den digitale fremtiden. Vi er godt i gang, men dette går fort. Siden jeg begynte i TV 2, har jeg jobbet primært med TV, men det er klart at i dagens verden, gjelder alle plattformer. Jeg syns det er en spennende utvikling!

Powered by Labrador CMS