Julepraten:

VGs Runa Engen var overrasket over hvor få som jobbet i avisa da hun begynte

VG-reporter Runa Victoria Engen spiser pinnekjøtt med surkål, rødkål og tyttebær til jul. – Jeg vet jeg kan miste venner nå.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

 Medier24 har stilt en blanding av personaliserte og generelle spørsmål til en rekke medieprofiler om året som har gått, og deres forhold til jula. Denne gangen er det VGs nyhetsreporter Runa Victoria Engen som svarer.

– På tampen av året byttet du arbeidsgiver fra NRK til VG. Hvordan gikk overgangen, og er du fornøyd med valget?

– Heldigvis sørget nyhetsbildet for å holde meg opptatt fra start, litt som å hoppe på en tredemølle i fart. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd.

– Hva opplever du som den største forskjellen mellom VG og NRK?

– Det første jeg sa var «oi så få folk det er her». Motsatt av de fleste andre som går inn døra hos VG, visstnok. Ellers syns jeg fortsatt jeg har gått fra en drømmejobb til en annen. 

– Hva gjør du i jula?

– Det er et nøye oppsatt program med askepott, grøt, sjarmerende familiekor, løsning av verdensproblemer over middagen og sang rundt juletreet. Det er på kysten på Vestlandet disse verdiene skapes, som ellers. 

– Når slapper du av og hva gjør du i så fall?

– På reise, helst i store byer med masse mennesker. 

– Hva spiser dere til jul?

– Selvsagt pinnekjøtt. Jeg vet jeg kan miste venner nå, men den serveres faktisk med surkål, rødkål og tyttebær.

– Hva husker du best fra medieåret 2019?

– Protestvalget, NAV og klimastreik. Forsvinningssaken i Lørenskog. Den lykkelige ordføreren da Mannen til slutt raste.

– Hva tror du vil påvirke medieåret 2020?

– Lørenskog. Ikke Mannen, heldigvis.

For ordens skyld: Journalist Henrik Giæver er tidligere ansatt i VG, men har aldri jobbet der samtidig som Runa Engen

Powered by Labrador CMS