Journalist og programleder i NRK, Rahand Bazaz.

Julepraten:

NRK-profilen husker godt alle pushvarslene dagen Norge åpnet opp: – Var noe vakkert

Journalist og programleder i NRK, Rahand Bazaz, oppsummerer 2021 i #Julepraten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Også i år stiller Medier24 en rekke spørsmål til mediemennesker i spalten #Julepraten.

Neste person ut er journalist og programleder i NRK, Rahand Bazaz.

– Hva gjør du i jula?

– Jeg elsker julehøytiden fordi det en tid hvor familien og kjærlighet til andre mennesker står veldig høyt. Og i en sårbar tid som i år der mange mennesker har vært isolert, vært i karantene og kanskje alene i en hybel, er det ekstra viktig å vise kjærlighet. Jeg skal bruke mye tid med familien og samtidig prøve å få slappet av. Det har vært et veldig hektisk arbeidsår, i likhet med 2020. Jeg skal også jobbe kveldsvakter på de knallrøde juledagene, så det blir sikkert veldig gøy, haha!

– Hva må til for at det blir ordentlig jul for deg?

– Jeg gleder meg alltid like mye til å si god jul til et menneske for første gang tidlig i desember, selv om jeg ikke feirer jul fordi jeg er muslim. Finnes det egentlig en lov på hvor tidlig det er ok å si god jul? For meg handler det meste om stemningen i hverdagen. Det å se folk handle gaver, snakke om jula eller det å se gleden til folk som har et ribbestykke foran seg. Altså det siste er EKTE glede! Aldri sett mennesker så happy.

– Hva husker du best fra medieåret 2021?

– Jeg husker veldig godt tiden etter Gjerdrum-hendelsen. Det skjedde i romjula 2020, men tragedien traff sjela til alle nordmenn i flere uker og måneder inn i 2021. Jeg var selv en av de første på Gjerdrum som reporter, og programleder på breakingssendingene i dagene etter mens de søkte etter folk. Jeg hadde det vondt og vanskelig på jobb fordi noen mennesker hadde mistet sin kjære av en forferdelig naturkatastrofe.

– Jeg kommer ikke utenom Afghanistan dessverre. Smerten og frykten til millioner av mennesker. Alt som skjedde føltes der og da ut som sakte-TV. Det var som om ingen ga motstand til Taliban. Time for time fikk vi høre om Taliban som rykket nærmere og nærmere Kabul. I den anledningen vil jeg virkelig berømme min dyktige kollega Yama Wolasmal som stod fjellstøtt i hovedstaden Kabul og rapporterte om det som skjedde. Ekstra vondt å se han ta til tårene direkte på TV!

Journalist og programleder i NRK, Rahand Bazaz.

– Av det mer positive husker jeg bildene fra fargegata i Stavanger klokken 16:00 blank, den lørdagen Norge åpnet opp. Bildene av festglade rogalendinger ute på byen skuffet ikke. Husker også de x-antall pushvarselene fra store mediehus om at folk hadde besvimt i utested-køen under gjenåpningshelgen. Det var noe vakkert med det, hvis det er lov å si.

– Hva var det morsomste som skjedde i 2021?

– Jeg glemmer aldri Nicolai Tangen på en gul leid el-sparkesykkel på sin første arbeidsdag som oljefondssjef. Det var et morsomt bilde! Og selvfølgelig sesong to av Førstegangstjenesten. Jeg må få lov til å hylle Ahre-Ketil og at han virkelig har fått plass til bydelen min i Fredrikstad i serien, nemlig terrorgjengen fra Lisleby, haha!

– Hva var det pinligste som skjedde i 2021?

– Det pinligste var åpenbart Erna sin hyttetabbe under 60-årsfeiringen sin. Det var ganske så pinlig at landets øverste leder, som på inn- og utpust hadde fortalt oss om avstandsregler og antallsbegrensinger, bommet på det selv. Jeg tror det var et vendepunkt for hele regjeringen som frem til da så ut til å ha veldig stor forståelse blant folk. Mange tenkte: Gjør Erna det, så gjør jeg det også! Det er heller ikke mulig å komme utenom kaoset rundt pendlerboligene på Stortinget. For et kaos - på løpende bånd!

– Hva tror du vil påvirke medieåret 2022?

– Sorry for å si det, men korona. Jeg tror tonen i korona-debatten spisser seg skikkelig til neste år. Vi ser det allerede. Veldig mange vil mene veldig mye, og kanskje enda mer enn før. Og enda flere enn tidligere vil mene ting som er i grenseland for det man omtaler som konspirasjonsteorier. Samtidig håper jeg vi kan finne ut hvordan vi kan "leve med korona", og ikke stenge ned Norge hver vinter.

Powered by Labrador CMS