Podkast-sjef i NRK, Petter Sommer
Podkast-sjef i NRK, Petter Sommer

Julepraten:

Dette husker Petter Sommer best fra året som har gått: – Da koste vi vårs på desken

NRKs nye podkastsjef oppsummerer 2020 i #Julepraten.

Publisert

I tradisjonen tro stiller også Medier24 i år en rekke spørsmål til mediemennesker i spalten #Julepraten.

Neste person ut er NRKs nye podkastsjef, Petter Sommer

– Hva gjør du i jula?

– Er hjemme og på hytta. Skøyen og Hallingdal. Må prøve og komme meg opp i høyden, for været har jo blitt helt håpløst her i Oslo. Litt hvitt hadde gjort seg. Men i grunnen er det jo litt rart at snø har blitt en slags fasit på bra jul. En snøløs jul er jo originalen og slik de fleste i verden feirer den.

– Hva må til for at det blir ordentlig jul for deg?

– Egentlig bare at maten blir bra på julaften. Og de siste årene har det vært mitt ansvar, fordi kona jobber. Men hun er vestlending og har derfor ganske spesifikke krav til hva jeg må få til på kjøkkenet før hun kommer hjem. Det pleier å vekke konkurranseinstinktet mitt, så jeg finner mye glede i å prøve og slå henne i hennes egen disiplin: å lage den beste vestlandsmaten. Som jo er pinnekjøtt. Men her kommer hemmeligheten min: I hennes familie har de ikke skjønt at man må vanne ut pinnekjøttet i mer enn ett døgn for at det skal bli skikkelig mørt og godt. Og så er de så tradisjonstro at de ikke klarer å ta til seg ny kunnskap. Og dét gir jo meg en utrolig fordel. Det er jo bare å vanne ut i 36 timer minst og ikke skifte vann underveis, for da blir det for lite salt. Så det er jo egentlig skuffende lett å lykkes.

– Hva husker du best fra medieåret 2020?

– Litt selvskryt her nå: Det må uten tvil være da Oppdatert vant prisen for årets beste podkast på Prix Radio. Ingen fortjente å vinne mer enn oss! Kanskje bortsett fra Joe Biden.

– Hva var det morsomste som skjedde i 2020?

– Det har vært mange oppturer i 2020, men morsomste? Hmm … siden dette er en mediespalte, så må jeg kanskje svare rettssaken mot Laila Bertheussen. Sorry altså, jeg får litt dårlig samvittighet når jeg sier det, men da koste vi vårs på desken. Neida, vi gjorde jo selvfølgelig ikke det. Ikke i det hele tatt...

– Hva var det pinligste som skjedde i 2020?

– Her er også rettssaken mot Laila Bertheussen en sterk kandidat.

– Hva tror du vil påvirke medieåret 2021?

– Alle de gode podkastene så klart! Vi i NRK har masse spennende på gang, så det er bare å glede seg. Blant annet skal lytterne få bruke appen vår, NRK radio, til å kjøre treningsøkter med idrettshelter på øret. Jeg har hørt på noen filer allerede, og det er rett og slett en sjuk opplevelse å trene når toppfolk som Helene Olafsen, Anders Aukland, Alexander Kristoff pusher deg! Helt nyskapende, vil jeg påstå. Den heter «Treningskompis» og kommer i februar.

– Og, siden jeg har jobbet nesten hele livet med lyd, så må jeg få nevne en annen liten perle: Det kommer en humor slæsj satirepodkast som heter «Teige lydstudio», der vi følger det fiktive livet til lydmannen Thomas Teige som blant annet lever av … å spille inn podkaster (!). Så når all slags kjendiser kommer til Teiges studio for å lage episodene sine, oppstår det mange situasjoner som krydres med satire og metahumor. Den anbefaler jeg virkelig å teste ut – og helst med headset, for lyden er så innmari bra!

Powered by Labrador CMS