Nidaros-redaktør Vanja S. Holst gjør opp status for 2020 i Medier24s juleprat.
Nidaros-redaktør Vanja S. Holst gjør opp status for 2020 i Medier24s juleprat.

Julepraten:

Dette vil Nidaros-redaktøren se mer av i 2021: – Kjempeviktig i et annerledes valgår

Vanja S. Holst deler sine tanker om året som er gått og om fremtiden i Medier24s juleprat.

Publisert

I tradisjonen tro stiller også Medier24 i år en rekke spørsmål til mediemennesker i spalten #Julepraten.

Neste person ut er Nidaros-redaktør Vanja S. Holst.

– Hva gjør du i jula?

– Jeg er så heldig at jeg får nyte tida sammen med dattera mi på snart 1,5 år, samboeren min og resten av familien vår. Vi skal leke mye, og se de klassiske julefilmene. Så må jeg nok jobbe en del innimellom.

– Hva må til for at det blir ordentlig jul for deg?

– Det er menneskene jeg er glad i som gir meg julestemning, det å være samlet, pynte seg og ha det godt sammen. Så er jeg vegetarianer, men når jeg kjenner lukta av pinnekjøtt fylle huset - da får julestemninga en boost.

 – Hva husker du best fra medieåret 2020?

– Den dagen Norge stengte ned. Jeg var i mammapermisjon da, og observerte fra sidelinja den enorme innsatsen mine kolleger la ned etter å ha måttet omstille seg raskt.

– Hva var det morsomste som skjedde i 2020?

– Det morsomste som skjedde i 2020 var at Nidaros fikk skikkelig fotfeste som en aktør i Trondheim - det har vært sunt for byen. Her på huset har det vært armer og bein i hele år, og alle har blødd for drakta og brent for Nidaros. Jeg kunne ikke vært stoltere av staben, som har skapt viktig avishistorie som følge av helt vill innsats og massivt konkurranseinstinkt. Nå starter vi neste år med 10.000 abonnenter og går inn i 2021 med både høye kneløft og ambisjoner. 

– Hva var det pinligste som skjedde i 2020?

– Det må være å se Donald Trump ikke anerkjenne valgtapet.

– Hva tror du vil påvirke medieåret 2021?

– Korona vil fortsette å påvirke oss på mange vis, og jeg håper og tror at vi får se mer kritisk journalistikk om hvordan myndighetene utarbeider tiltak/prosess og håndhever disse overfor innbyggerne - samt konsekvenser. Vi må kjempe for enda mer åpenhet i denne spesielle situasjonen, slik at vi enda bedre kan gjøre jobben vår som vaktbikkje. Dette blir også kjempeviktig i et annerledes valgår.

Powered by Labrador CMS