En julehilsen fra journalist i Klassekampen, Yohan Shanmugaratnam.
En julehilsen fra journalist i Klassekampen, Yohan Shanmugaratnam.

Julepraten:

Yohan Shanmugaratnam: – Julestemning av å se Die Hard 2

Klasskampens utenriksjournalist er redd for at media vil fortsette å la Donald Trump diktere mediebildet neste år.

Publisert

I tradisjonen tro stiller også Medier24 i år en rekke spørsmål til mediemennesker i spalten #Julepraten.

Neste person ut er Klassekampens utenriksjournalist, Yohan Shanmugaratnam.

– Hva gjør du i jula?

– Jeg skal henge med familien ute i Ås, der jeg vokste opp og der foreldrene mine holder til. Brodern og familien hans som bor i Bergen kommer på besøk i romjula, så da blir det en liten familiegjenforening.

– Hva må til for at det blir ordentlig jul for deg?

– Helt ærlig? Jeg har vokst opp uten de store juletradisjonene, og har vel ikke et kjempesterkt forhold til jul. Men jeg får veldig julestemning av å se "Die Hard 2". Snø og gløgg hjelper også, selvsagt.

– Hva husker du best fra medieåret 2020?

– Jeg burde sikkert svart pandemien eller Donald Trumps valgnederlag. Men personlig husker jeg best den internasjonale, antirasistiske protestbølgen som oppsto etter at George Floyd ble drept.

– Hva var det morsomste som skjedde i 2020?

– At jeg ga ut min første bok! Og at den har blitt så godt mottatt. Den heter "Vi puster fortsatt", og handler om rasisme og røtter. 

– Hva var det pinligste som skjedde i 2020?

– At jeg skrev en veldig inspirert utenriksnotis der jeg sammenlignet Republikanernes flertallsleder Mitch McConnell med Sancho Panza i Don Quijote, fordi han fortsatte å dilte etter Trump og nekte å anerkjenne Joe Bidens seier. Innen notisen sto på trykk hadde McConnell selvfølgelig snudd. Jeg oppdaget også at jeg hadde omtalt ham som "Mitchell".

– Hva tror du vil påvirke medieåret 2021?

– Så besatt som vi i media er av Trump, er jeg redd vi kommer til å fortsette å la ham diktere dagsorden og prege mediebildet.

Powered by Labrador CMS