image2
image2

Julepraten:

TV 2s Kenneth Fossheim: – Jeg skjønner ikke at noen kan mene at pinnekjøtt eller ribbe er det beste de vet

Kenneth Fossheim var med på å fortelle Sofie Bakkemyrs versjon av den skjebnesvangre kvelden på Bar Vulkan: – Jeg tror og håper at de fleste mediehus, også vi, gikk en runde med seg selv etterpå.

Publisert

Medier24 har stilt en blanding av personaliserte og generelle spørsmål til en rekke medieprofiler om året som har gått, og deres forhold til jula.

Denne gangen er det krimreporter i TV 2, Kenneth Fossheim, som svarer.

– Du har dekket Hagen-forsvinningen tett gjennom året. Hva har vært den mest oppsiktsvekkende vendingen i saken?

– Vi venter vel fortsatt på det store gjennombruddet i den saken. Det var kanskje ikke så oppsiktsvekkende at politiet endret sin hovedteori i sommer, all den tid de ikke har fått livstegn fra Hagen. Vi har lurt på hvorfor politiet plutselig la bort de ukjente mennene fra overvåkningsvideoen utenfor Futurum-bygget. Jeg undres også over hvorfor politiet først svarte «nei» på spørsmålet om de hadde mistenkte i saken, men at de nå ikke vil kommentere dette.

 

– Svært mange redaksjoner i Norge dekker krimsaker. Hvordan jobber du for å holde tritt med konkurrentene? 

– I det daglige nyhetskjøret er jeg opptatt av å holde kalenderen oppdatert. Det er på både kjedelig og grunnleggende, men når man har kontroll på berammingslister, tiltaler og dommer, får man etter hvert god oversikt over hva som rører seg, og det åpner mange dører. Domstolene er også en fin arena for å treffe aktører og bygge kilderelasjoner. I møter med kilder, det være seg advokater, politifolk eller kriminelle, tror jeg det er en fordel å være genuint interessert i faget og i den aktuelle saken. I det daglige forsøker å være flink til å være ute av huset og treffe kilder. Jo bedre de kjenner og stoler på en, jo lettere er det å få informasjon, tror jeg.

 

– Hva gjør du i jula?

– Julen skal jeg feire med kjæresten min hos svigers. Det er trolig ikke snø der vi skal feire, så vi har pleid å gå på rulleski. Nå høres jeg sprek ut, men det er større sannsynlighet for langtidssykemelding enn en formtopp etter turen. Ellers gleder jeg meg til noen skikkelig rolige dager. 

 

– Når slapper du av og hva gjør du i så fall?

– Her burde jeg skrevet noe om at jeg har en kul hobby, som at jeg driver med basehopping og fridykking med hvithaier, men sånn er det ikke. På fritiden setter jeg av tid til å være sammen med kjæresten min, vi reiser mye, jeg drikker øl med venner og jeg prøver å få trent litt. Ellers har jo jobb og fritid en lei tendens til å gli over i hverandre, men der har jeg blitt flinkere til å koble av. Jeg tror ikke det er farlig å jobbe mye i perioder, men jeg tror det er dumt hvis man går på jevnt høyt turtall over tid.

– Hva spiser dere til jul?

– Pinnekjøtt. Nå høres jeg sikkert ut som Grinchen, men jeg skjønner ikke at noen kan mene at pinnekjøtt eller ribbe er det beste de vet. Altså, det smaker ålreit og jeg skjønner at det assosieres med noe fint, men hvis vi isolerer følelsen, er ingen av rettene en enorm kulinarisk opplevelse, mener jeg. 

 

– Hva husker du best fra medieåret 2019?

– For vår del er det vanskelig å komme utenom Sofies dans med Trond Giske på Bar Vulkan. Det er en krevende øvelse å lage kritisk journalistikk på et annet mediehus, men jeg er stolt over den jobben vi gjorde. Jeg tror og håper at de fleste mediehus, også vi, gikk en runde med seg selv etterpå. 

 

– Hva tror du vil påvirke medieåret 2020?

– På et overordnet plan tror jeg at vi får større bevissthet rundt hvordan vi behandler kilder. I vår lille krimboble blir rettssakene til Philip Manshaus og Laila Bertheussen viktige stolper. I tillegg tyder mye på at Hagen-saken fortsetter inn i 2020.  

Powered by Labrador CMS