OsloMet erstatter dagens masterstudium i journalistikk - starter opp ny master i medieutvikling

– Vi er spesielt glade for at vi nå kan tilby studentene på vårt populære bachelorprogram i medier og kommunikasjon et tilpasset masterprogram, sier prorektor Nina Waaler.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

OsloMet vil fra høsten 2020 starte opp et nytt masterstudium i medieutvikling, med studieretningene journalistikk, medier og kommunikasjon - og sakprosa.

Det ble vedtatt på et styremøte torsdag.

– Svært relevante for arbeidslivet

Det nye studiet vil erstatte dagens masterstudium i journalistikk, og vil få 29 studieplasser.

– Den nye masteren har tre klart definerte studieretninger, som alle vil være svært relevante for arbeidslivet. Vi er spesielt glade for at vi nå kan tilby studentene på vårt populære bachelorprogram i medier og kommunikasjon et tilpasset masterprogram, sier prorektor Nina Waaler i en uttalelse til Medier24.

Waaler sitter fortsatt i styremøtet torsdag formiddag, og har ikke hatt anledning til å kommentere saken ytterligere.

Ifølge OsloMet skal den nye masteren være både «praksisnær og forskningsrettet», og «bidra til ny forskning og til bransjen gjennom vekt på nytenkning, utvikling og kombinasjon av teoretisk og praktisk kunnskap».

I styrepapirene beskrives etableringen som «en revisjon av dagens masterprogram i journalistikk, med en ny studieretning og spissing av profil i tråd med råd fra ekstern evaluering».

Lav gjennomføringsgrad

OsloMet opplyser videre om at masteren i journalistikk har hatt gode søkertall, men:

«...oppmøte har vært varierende, og studiepoengproduksjon og gjennomføringsgrad har vært lav», står det i styrepapirene.

«Selv om tallene for møtt pr. plass har hatt en positiv utvikling, har det vært lav gjennomstrømming. I årene siden 2016 har 6–8 oppnådd fullført grad pr. år. Det er pr. 18. november kun 2 som har fullført graden i 2019», heter det videre.

Totalt ti ansatte ved OsloMet vil bidra til masterstudiumet, med til sammen 2,6 årsverk. Disse vil også være veiledere til masteroppgaven, opplyser OsloMet.

I tillegg beregnes det 0,4 årsverk til eksterne timelærere. Sju av de ti ansatte som skal bidra er professorer.

Powered by Labrador CMS