STILLING LEDIG:

Stortinget søker videojournalist / visuell historieforteller

Vil du formidle aktuelt og historisk innhold om det norske folkestyret gjennom videoreportasjer?

Denne artikkelen er over to år gammel.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Vikariat

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 20. januar

Om arbeidsgiver

Stortingets administrasjon har som formål å organisere og utvikle det parlamentariske arbeidet, og legge til rette for at stortingsrepresentantene kan ivareta sine verv. Vi formidler kunnskap om folkestyret og Stortingets virksomhet, og vi tar vare på Stortingets bygninger, historiske verdier og kunst.

Stortingets administrasjon er organisert i 7 avdelinger og har rundt 490 medarbeidere.


Våre verdier er «hjelpsom, ansvarlig, pålitelig og åpen»

Arbeidsoppgaver

I seksjon for besøk og formidling er det nå et ledig vikariat på 14 måneder som videojournalist/visuell historieforteller. Seksjonen består av 15 medarbeidere med ansvar for blant annet omvisninger, læringsspill, utstillinger, åpne publikumsarrangementer og digital formidling som gir demokratiforståelse og kunnskap om det norske folkestyret.

Som et tiltak under pandemien, og i tilknytning til ulike formidlingssatsninger fremover, ønsker vi å styrke den digitale formidlingen vår gjennom bruk av videoreportasjer. Disse vil omhandle historiske hendelser, så vel som tidsaktuelle begivenheter. Samlet skal de bidra til å formidle kunnskap om dagens folkestyre, og den historiske utviklingen frem til vår tid, til en bred og allmenn målgruppe. Et eksempel finner du her.

I Stortinget inngår seksjonen i kommunikasjons- og formidlingsavdelingen med i alt 30 medarbeidere.

Ansvar og hovedoppgaver

  • produsere og levere videoreportasjer til digitale kanaler, herunder idéutvikling, research, organisering av intervjuavtaler, opptak, klipping, teksting og publisering
  • klarere rettighetsbelagt materiale
  • bistå i annet formidlingsarbeid etter behov

Kvalifikasjoner

Det skal legges ved arbeidsprøver til søknaden, som lenke: Tre videoreportasjer på mellom to og seks minutter. Kvaliteten til videoreportasjene vil bli vektlagt og vurdert med hensyn til research, bildespråk og dramaturgi.

Vi søker deg som har dokumentert bakgrunn som videojournalist eller visuell historieforteller i presse eller på redaksjonelle plattformer. Bred erfaring innen journalistikk er en fordel, og et godt redaksjonelt skjønn er en forutsetning. Innsikt i norsk politikk og historie generelt, og Stortinget spesielt er en fordel.

Du må kunne produsere videoreportasjene på egen hånd, fra idé og research til opptak, samt klipping, teksting, lydlegging og publisering. Videre må du ha god forståelse av hva som er bruker- og delevennlig på nett og i sosiale medier.

For stillingen kreves det bachelorgrad innen videojournalistikk, film eller mediefag. Særlig relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdannelse.

Arbeidet krever høy grad av profesjonalitet, integritet og gode samarbeidsevner. I tillegg forutsettes det god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk. Den som ansettes, må kunne sikkerhetsklareres for nivå hemmelig.

Det skal legges ved arbeidsprøver til søknaden, som lenke: Tre videoreportasjer på mellom to og seks minutter. Kvaliteten til videoreportasjene vil bli vektlagt og vurdert med hensyn til research, bildespråk og dramaturgi.

Personlige egenskaper

Vi søker deg som er fleksibel, strukturert, initiativrik og som evner å tenke helhetlig og langsiktig. Du trives i en hektisk hverdag, er selvstendig, og anser både små og store oppgaver som viktige. Du er fremoverlent, nysgjerrig og holder deg godt oppdatert, både i ditt eget fag og i utviklingen av ulike publiseringsplattformer.

Stillingen krever god rolleforståelse og høy etisk bevissthet. Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

Stortinget kan tilby en spennende stilling i et godt arbeidsmiljø, med en unik arbeidsplass sentralt beliggende i Oslo sentrum. Stillingen lønnes som rådgiver eller seniorrådgiver, avhengig av kvalifikasjoner og erfaring, og utgjør henholdsvis kr 542 000–594 000 per år/kr 597 000–682 000 per år. Fra lønnen trekkes 2 % til innskudd i Statens pensjonskasse. For stillingen gjelder seks måneders prøvetid. Det er ønskelig med snarlig tiltredelse.

Generell informasjon

For å ivareta vårt samfunnsansvar og bidra til å bekjempe covid-19, følger Stortinget til enhver tid de nasjonale helsemyndighetenes råd. Alle intervjuer gjennomføres i tråd med våre smitteverntiltak.

Stortinget er opptatt av mangfold, og ønsker å være en arbeidsplass som speiler befolkningen. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Stortinget legger arbeidsforholdene til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

I samsvar med offentleglova kan en søker offentliggjøres selv om han/hun har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Vedkommende vil i så fall bli varslet og gitt anledning til å trekke søknaden.

Spørsmål om stillingen kan rettes til seksjonsleder Ida Berntsen, telefon 900 36 060.

Søknad, CV, lenke til arbeidsprøver og attester/vitnemål skal fortrinnsvis sendes elektronisk innen 20. januar 2021. Før søknadsfristens utløp kan attester og vitnemål eventuelt sendes per post til Stortinget, postboks 1700 Sentrum, 0026 Oslo. Merk konvolutten med HR-seksjonen og stillingens tittel. Attester og vitnemål returneres ikke.

Her er lenke til vår personvernerklæring. Personvernerklæringen gir deg informasjon om hvordan Stortinget behandler dine personopplysninger når du søker jobb hos oss.

Søknadsfrist: 20. januar
Gå til søknadsskjema

Powered by Labrador CMS