STILLING LEDIG:

Pressens hus søker daglig leder

Pressens hus har som visjon å styrke journalistikkens stilling i samfunnet.

Denne artikkelen er over to år gammel.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 25. februar

Om arbeidsgiver

Pressens hus skal være destinasjon og samlingssted for kunnskap og debatt om journalistikk og medier, og ha et tilbud som er åpent og tilgjengelig for publikum, mediefolk og beslutningstakere i hele landet. Pressens hus har som visjon å styrke journalistikkens stilling i samfunnet.

To nyrennoverte, bevaringsverdige bygårder nær Oslo S blir både moderne kontorlokaler for rundt 220 ansatte og med fasiliteter som rommer scener, podkast-studio, møterom, kurslokaler, arrangementslokaler, tapas-restaurant, kaffebar og også noen kontorplasser for drop-in-jobbing.

Til våren åpner Pressens hus midt i Oslo sentrum. Her skal 11 medieorganisasjoner ha sin arbeidsplass under samme tak. Ikke nok med det, vi har ambisjoner om å fylle huset med debatter, foredrag, kurs og arrangementer som gjør at mange flere kommer innom!

Nå leter vi etter en daglig leder til Pressens hus. Daglig leder får en operativ rolle og ansvar for å utvikle huset til et sted som blir hyppig brukt av både journalister, mediefolk og andre samfunnsinteresserte, enten man er i Oslo eller deltar digitalt. Du får ansvar for å lage og markedsføre et spennende og aktuelt program og sette opp gode, faglige arrangementer, debatter og andre eventer. Vi ser etter deg som trives med å være «hands on» og kan ta det praktiske ansvaret for å utarbeide og koordinere aktivitetene etter en plan og også være bindeledd for husets leietakere, som selv vil ha mange egne arrangementer på huset. Vi ønsker å nå ut til hele Norge med streaming fra det som skjer på huset, så noe teknisk kunnskap er også en fordel.

En annen viktig del av jobben er å ha god kontakt med mediebransjen og andre relevante aktører som kan komme med ideer og innspill til Pressens hus – eller selv ønsker å benytte seg av husets mange fasiliteter til egne samlinger og arrangementer.

Vi tror du har noen av følgende egenskaper:

  • Erfaring med å arrangere eventer og faglig innhold på fysiske og digitale møteplasser
  • Kunnskap om mediebransjen og vite hva som til enhver tid er interessante og relevante tema og debatter
  • Gjerne redaksjonell erfaring eller har jobbet tett på redaksjonelle miljøer
  • Et strategisk hode kombinert med utviklingslyst og «hands on» gjennomføringsevne
  • Strukturert og god til å legge opp til gode administrative rutiner, samt lede alt fra kreative prosesser til forhandlinger
  • Gode kommunikasjonsevner både muntlig, skriftlig og evne til å skape oppmerksomhet om tematikk og hendelser, samt gjerne sosiale medier-kompetanse
  • Oppdatert på tekniske løsninger knyttet til arrangementer og samhandling
  • Et utpreget nettverkshode som samarbeider med ressurser på huset og i resten av bransjen, partnere og leverandører
  • Trigges av å bidra til mer åpenhet, kunnskap og diskusjon rundt medier og samfunnsutvikling.

Vi kan tilby:

  • En sentral rolle i norsk mediebransje
  • En jobb med mening, der visjonen er å styrke journalistikken
  • En nyopprettet stilling som du selv kan være med på å forme og utvikle
  • Splitter nye lokaler midt i Oslo sentrum
  • Gode lønns- og pensjonsbetingelser
  • Fri pc/Mac, mobil og medieabonnementer
  • Flott kantine med sunt og variert kosthold

Daglig leder blir ansatt ved Institutt for Journalistikk (IJ), som vil holde til i første etasje på Pressens hus og har fått et særskilt ansvar for å levere daglig ledelse til sammenslutningen Pressens hus. Stillingen rapporterer til leder for IJ og til styret i Pressens hus.

Dette er organisasjonene som flytter inn i Pressens hus: NTB, Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Faktisk.no, SKUP, Landslaget for lokalaviser (LLA), Fagpressen, Norsk Lokalradioforbund, Norsk Journalistlag og Institutt for journalistikk (IJ).

Kontaktinfo:

Søknadsfrist: 25.02.21
SØK HER

Powered by Labrador CMS