Produsent Christian Marstrander fra Lyder Produksjoner, programledere Svein Tore Bergestuen og Eva Sannum, og Roger Aarli-Grøndalen, ansvarlig redaktør i Journalisten.
Produsent Christian Marstrander fra Lyder Produksjoner, programledere Svein Tore Bergestuen og Eva Sannum, og Roger Aarli-Grøndalen, ansvarlig redaktør i Journalisten.

Roger Aarli-Grøndalen blir redaktør for Tut & Mediekjør

Med redaktøransvaret blir podkasten nå innlemmet i pressens organer, og må følge Vær Varsom-plakaten.

Publisert Sist oppdatert

Etter tre år med Tut & Mediekjør blir podkasten nå redaktørstyrt. Det melder podkasten i en pressemelding.

Ansvarlig redaktør for fagbladet Journalisten, Roger Aarli-Grøndalen går inn og blir ansvarlig redaktør for podkasten.

– Dette var egentlig på tide. Vi mener selv vi har fulgt Vær varsom plakaten i disse årene. Noe annet ville vært rart når kjernen i podkasten er å forklare hvordan journalistikken blir til i et presseetisk perspektiv. Men nå blir det på ekte, sier Eva Sannum.

Hennes makker Svein Tore Bergestuen sier at Journalisten er en naturlig samarbeidspartner når de først skulle bli en redaktørstyrt podkast.

– Vi har allerede utvekslet stoff og vi driver med litt av det samme, selv om vi har ulikt ståsted. Vi retter søkelyset på aktuelle saker med utgangspunkt i det journalistiske håndverket og pressens etiske rammer. Vi snakker om arbeidet bak journalistikken. Derfor er ambisjonen på sikt å samarbeide også litt mer om selve innholdet, sier Bergestuen.

Selv er Journalisten-redaktøren forberedt på kritikk, men er ikke bekymret for den etiske standarden til podkasten.

— Jeg har selv skrevet om paradokset at den eneste faste mediekritikken i dette landet, formidles av folk fra kommunikasjonsbransjen. Men samtidig har de over tid vist at de leverer et godt redaksjonelt produkt som både pressen selv og vanlige lyttere tar på alvor, sier Aarli-Grøndalen.

Sannum og Bergestuen jobber som rådgivere innen kommunikasjon og strategi. Full åpenhet om alle bindinger er en forutsetning for samarbeidet, påpeker Journalisten-redaktøren.

De er 100 prosent åpne om sine kundeforhold, og har vært forbilledlige i sin håndtering av aktuelle habilitetsutfordringer. Sånn må det fortsatt være, sier han.

Powered by Labrador CMS