NRK Super tildeles Jonasprisen 2022 for sin årelange innsats for økt inkludering og aksept for forskjellighet. Her er programleder Selma Ibrahim (t.v.) og redaktør Siril Heyerdahl avbildet da de tok imot æresprisen på vegne av redaksjonen.

NRK Super får Jonasprisen

NRK Super tildeles Jonasprisen 2022 for kanalens innsats for økt inkludering og aksept for forskjellighet.

Publisert Sist oppdatert

– Barn lever sine liv i den samme digitale og kulturelle mediehverdagen som resten av samfunnet. Det er viktig at denne er fylt med noe mer enn ren underholdning, for fortellingene mediene gir til barna våre, er ikke nøytrale, sier juryleder Øistein Anmarkrud, professor ved Institutt for spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo.

Juryen trekker særlig fram NRK Supers BlimE-kampanje:

– BlimE-kampanjen har siden 2012 satt fokus på vennskap og omsorg og har gjennom dette skapt et viktig utgangspunkt for skolers arbeid for et godt skolemiljø og økt inkludering, heter det.

Også serien «Sånn er jeg, og sånn er det» får skryt.

– «Sånn er jeg, og sånn er det» har gitt et godt bilde av hverdagen til barn som har ekstra utfordringer, men ikke minst også illustrert den styrken og de ressursene disse barna har, mener juryen.

Jonasprisen deles ut av Institutt for spesialpedagogikk til noen som har medvirket til å skape et romsligere og mer tolerant samfunn. Æresprisen ble første gang delt ut i 1984 og er oppkalt etter Jens Bjørneboes roman «Jonas» fra 1955.

Powered by Labrador CMS