Leo Ajkic.
Leo Ajkic.

Ny pris til NRK-profilen Leo Ajkic - får Jonasprisen for 2019

– Han kommuniserer strålende med mennesker i vanskelige livssituasjoner og formidler dette på en måte som gir nordmenn blant annet ny forståelse for at mennesker er på flukt, heter det i begrunnelsen.

Publisert

NRK-profilen Leo Ajkic tildeles Jonasprisen for 2019 for sin innsats på TV-skjermen.

– Gjennom tv-programmer som Flukt, Uro og U-landslaget har han på en inkluderende (og noen ganger humoristisk) måte formidlet livssituasjonen til mennesker som 'er utenfor'. Han kommuniserer strålende med mennesker i vanskelige livssituasjoner og formidler dette på en måte som gir nordmenn blant annet ny forståelse for at mennesker er på flukt, heter det i begrunnelsen fra Institutt for spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo, som deler ut prisen.

Prisen - som er oppkalt etter hovedpersonen i Jens Bjørneboes’ roman Jonas - deles ut til som har «medvirket til å skape et romsligere og mer tolerant samfunn, hvor menneskelig variasjon og personlige særtrekk vurderes som en berikelse og ikke et problem», heter det i en pressemeldingen.

Jonasprisen består av et diplon og et stipent på 30 000 kroner, og deles ut tirsdag 20. august.

Prisen føyer seg inn i rekken av utmerkelser som Ajkic har mottatt de siste årene. Tidligere har bergenseren blant annet vunnet Gullruten som beste programleder i 2017 og for beste event i 2018, Brobryggerprisen, Fritt Ords Honnør og  Gullparaplyen i Bergen.

Powered by Labrador CMS