Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) fotografert ved en tidligere anledning.
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) fotografert ved en tidligere anledning.

Ministeren om ny postlov: – Forbrukerne har funnet ut at de har e-post

Norske avisredaktører roper varsko om mulig avisdød, men samferdselsministeren mener digitaliseringen tvinger fram endringer i Posten.

Publisert

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) sto onsdag på scena under Inside Telecoms Høstkonferansen 2018. 

– Vi snakker ofte om at vi er på vei inn i en digitalisering. Da jeg gikk på ungdomsskolen på 90-tallet handlet det om å lære touchmetoden, sa han. 

I dag er tempoet på digitaliseringen høyere enn noen gang, fastslo han fra scena. Ministeren mener Norge har et godt fundament, hvor 82 prosent av befolkningen har tilgang til internett som er kjappere enn 100 Mb/s. 

– I Norge hender det at 4G detter ut. I andre land snakker vi om at det handler om at en noen ganger får 4G, sa han. 

– Funnet ut at de har e-post

Som eksempel på at digitaliseringen går kjapt, trakk Dale fram den nye postloven som det jobbes med i dag. I det nye forslaget skal den omdelingsdagene ned til 2,5 dager i uka. 

– En gjennomsnittlig nordmann sender tre brev i uka. Da må vi digitalisere. Det handler ikke om at Staten vil ta vekk postombæringa, men at forbrukerne har funnet ut at de har e-post, sa Dale. 

Sist mandag skreiv 80 redaktører under på et opprop mot denne omleggingen av posten. 

– Vi frykter kutt i postombæringen vil bety kroken på døra for mange av landets lokalaviser, sier Rune Hetland, leder i Landslaget for lokalaviser (LLA) i en pressemelding.

På scenen onsdag sa samferdselsminister Dale imidlertid at også Posten må tilpasse seg et marked i endring. 

– Når posten slutter å komme, er det fordi folk har gått over på digitale flater. Det er ikke fordi staten vil ta bort tjenestene, sa han. 

Powered by Labrador CMS