Jon Gelius under innspillingen av NRK-podkastserien om seriemorder Arnfinn Nesset

Jon Gelius har landets mest populære podkast:
– Jeg er overveldet

Debutpodkasten til NRK-veteranen troner øverst på toppen. – Det føles uvirkelig.

Publisert

Jon Gelius har fått en pangstart som podkastprodusent. Hans debutpodkast «Seriemorderen Arnfinn Nesset» har på få dager blitt Norges mest populære podkast.

Den troner nå øverst på Podtoppen, Norges offisielle toppliste og måling av norske podkaster.

– Jeg er overveldet over responsen, forteller han til Medier24 og fortsetter:

– Det føles uvirkelig at min aller første podkast har ført til en slik nysgjerrighet at den fyker rett til topps. Det gjør meg stolt og glad, men også ydmyk, forteller Gelius.

I løpet av de siste dagene har Gelius mottatt mange hyggelige meldinger fra både kjente og ukjente som har lyttet til podkasten, forteller han. Gelius har spesielt satt pris på tilbakemeldinger fra unge lyttere, som aldri hadde hørt om Nesset-saken før.

– Min ambisjon har vært å fortelle om denne kriminalhistorien til nettopp dem som aldri har hørt om Nesset-saken før, sier Gelius.

Som Gelius fortalte Medier24 i forrige uke, er dette ikke første gang han har jobbet med Arnfinn Nesset-saken. Allerede som 23-åring, mens han var student på Journalisthøgskolen, besøkte han Nesset i fengselet sammen med tre medstudenter. 

De skrev en skoleoppgave om mediedekningen av saken.

Gjennom årene har Gelius ofte tenkt på saken og hatt lyst til å ta tak i den som journalist. Men etter Nesset ble løslatt fra fengselet i 2004, har han levd under nytt navn på hemmelig sted. I 2020 publiserte TV 2 en dokumentar om saken, men Nesset ville ikke stille til intervju. Tilfeldigvis klarte Gelius å spore opp Nesset via kilder.

Nesset ble dømt til 21 års fengsel for 22 drap på et sykehjem på Orkdal. I avhørene tilsto han totalt 27 drap, men trakk tilståelsene før rettssaken. I 1993 ble Nesset overført til fri soning, og i 2004 ble han løslatt. Han har helt siden rettssaken hevdet sin uskyld. Til tross for sakens alvor og omfang, er den ikke godt kjent utenfor Orkdal i nyere tid.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS