Tidligere fotballspiller John Arne Riise. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Tidligere fotballspiller John Arne Riise. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Tønsbergs Blad går også fri i PFU etter John Arne Riise-klage

Utvalget konkluderer med at Tønsberg Blad ikke har brutt god presseskikk.

Publisert

Utvalget lander på at Tønsberg Blad ikke har brutt noen punket i Vær Varsom-plakaten.

Tønsbergs Blad (TB) publiserte i februar en artikkel fra Nettavisen om at John Arne Riises selskap «Alle Skal Med AS er begjært konkurs». Artikkelen var illustrert med et bilde av Riise sammen med kona, daglig leder i selskapet. En kredittsjekk av Riise ble også omtalt.

Klager er John Arne Riise ved hans manager Erland Bakke.

Riise og manager Bakke har også klaget Nettavisen sin artikkel inn til PFU, der kom utvalget frem til at Nettavisen ikke hadde brutt god presseskikk.

Innstillingen til PFU sier at i dette tilfellet at heller ikke Tønsbergs Blad har brutt god presseskikk. Det samme konkluderer utvalget med.

– Det er viktig å si at bruk av tittel på den måten er helt vanlig i næringslivsjournalistikk. Dette synes jeg er helt uproblematisk, sier Gunnar Kagge.

– Jeg synes det er en god uttalelse. Her er også Riise informert før publisering, og det synes jeg er bra, sier Nina Hernes.

Slik klager ser det, har Tønsbergs Blad (TB) omtalt svært private forhold knyttet til hans privatøkonomi, og det uten å ta kontakt før publisering

TB mener det handler om «ordinær næringslivsjournalistikk, og at klager har fått mange muligheter til å kommentere eller gi tilsvar, men at han ikke har ønsket det». Avisen viser til at omtalen også bygger på offentlig tilgjengelig informasjon, og avviser at de har fremhevet «svært private forhold».

Powered by Labrador CMS