Jim Acosta.
Jim Acosta.

Trump forsøkte å kaste CNNs Jim Acosta ut av Det Hvite Hus. Nå skal han gjeste Nordiske Mediedager

– Jim Acosta har fulgt både Obama og Trump, og det å få høre fra en som har stått så til de grader i disse problemstillingene, er utrolig interessant for oss, sier Guri Heftye i Nordiske Mediedager.

Publisert

CNNs Jim Acosta kommer til Nordiske Mediedager i Bergen. Donald Trump forsøkte å kaste han ut av Det Hvite Hus - etter at han hadde stilt spørsmål på en pressekonferanse. CNN truet senere med å saksøke Trump.

– Jim Acosta har fulgt både Obama og Trump, og det å få høre fra en som har stått så til de grader i disse problemstillingene, er utrolig interessant for oss. Vi gleder oss enormt til å møte Acosta i Bergen i mai, sier festivalsjef i Nordiske Mediedager, Guri Heftye i en melding til Medier24. 

Hun viser til at han er høyaktuell, spesielt med tanke på det kommende amerikanske presidentvalget. 

– Om man så er bare ørlite grann interessert i poltikk og journalistikk husker vi alle pressekonferansen i Det Hvite Hus, der CNNs Jim Acosta ble fratatt mikrofonen og æreskjelt av en rabiat Donald Trump. Acosta stilte helt legitime spørsmål, men ble beskyldt for å spre falske nyheter og ble kalt en «enemy of the people.»  Av presidenten. Siden har han engasjert seg i det det problematiske ved å ha en president som sprer løgner og konstant omtaler media som sin og folkets hovedfiende, et tema Acosta også har skrevet bok om, sier hun. 

Powered by Labrador CMS