Statsminister Jonas Gahr Støre snakker under den oppsummerende pressekonferanse før jul.

Her blir statsministeren spurt om Stoltenberg kan bli NRK-sjef: – Får ønske han lykke til

Salen lo da Aftenposten-profilen spurte Jonas Gahr Støre om hva tenker om mulighetene for at Jens Stoltenberg kan bli kringkastingssjef.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Onsdag holdt Jonas Gahr Støre sin første halvårlige pressekonferanse som statsminister i Norge.

Her oppsummerte han sine to første måneder som statsminister, som har vært preget av korona og strømkrise.

Etter at tidligere statsminister og nå NATO-sjef, Jens Stoltenberg, søkte på stillingen som ny sjef for Norges Bank, har også flere stilt spørsmål til Støres habilitet.

Under pressekonferansen spurte flere av journalistene og kommentatorene statsministeren om hvordan han forholder seg til at hans venn, Stoltenberg, nå søker på jobben som sentralbanksjef.

Støre svarte gang på gang at han ikke hadde noen kommentar til dette.

Kommentator i Aftenposten, Kjetil B. Alstadheim, prøvde seg på en annen variant:

– Det er vanlige folks tur og mange er opptatt av å skaffe ny jobb til Jens Stoltenberg. Hvis han ikke blir sentralbanksjef, hvordan vil du se på han som kandidat til ny kringkastingssjef?, spurte Alstadheim med et glimt i øyet.

– Jeg har heller ingen kommentar til det. Om det skulle være en avgjørelse som en statsminister kunne komme i nærhet med, så tror jeg at jeg er inhabil der også gitt. Jeg får ønske han lykke til, svarte Støre til latter fra salen.

Det var i høst at nåværende kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen annonserte at han gir seg i 2022. NRK må derfor finne en ny sjef de kommende årene.

Medier24 har tidligere skrevet om hvem som er favoritt til jobben. Stoltenberg var ikke en av dem.

Powered by Labrador CMS