Markedssjef Janice Gundersen og gründer Tom Roger Sokki - to av stadig flere ansatte i Lavo.
Markedssjef Janice Gundersen og gründer Tom Roger Sokki - to av stadig flere ansatte i Lavo.

Målet er 100.000 brukere før året er omme. I årene som kommer vil Lavo nå flere millioner med vertikale videosnutter

- Men vi skal ikke prøve å bli det nye Facebook eller Youtube. Vi er ikke det neste noe som helst, sier Janice Gundersen - videostartupens amerikanske markedssjef.

Publisert

Det begynte med Paradise Hotel, fortsatte med russefeiring og så «Straffekonk» under Norway Cup: Alle eksempler på anledninger eller konsepter hvor den norske videoappen Lavo vil skape oppmerksomhet, engasjement og brukere som publiserer korte videosnutter.

Selskapet har blitt en håndfull ansatte, og flytter i disse tider inn hos mediekonsernet MTG i Akersgata, som en del av deres gründersatsing MTG Ignite.

Vi gleder oss til releasefesten til Paradise Hotel Norge i dag! Følg deltakerne på Lavo for å få nye utfordringer hver dag!:)

Posted by Lavo on 13. mars 2017

Og mens vi venter på neste sesong av Paradise Hotel, har appen mange andre og store planer:

- Vi kan ikke si alt hva som kommer ennå, men vi er sikker på at resten av høsten blir spennende.

Det sier Tom Roger Sokki, som startet selskapet for noen år siden og brukte tiden fram til i fjor på å utvikle appen.

Men det er bare starten. Framtida blir enda mer spennende, mener Janice Gundersen, Chief Marketing Officer:

- Vi jobber med flere konsepter, mediehus og musikkselskaper. Til våren ser vi enda mer av hva som kommer, sier hun.

- Hva er ambisjonene?

- Hvis alt går etter planen og vi lykkes med de neste lanseringene, vil vi ha 100.000 brukere før året er omme. Mange flere neste år. Og i årene som kommer? Millioner av brukere!

 

 

Vertikale videosnutter

Det sier markedssjef Janice Gundersen ambisøst, og som fornavnet antyder gjør hun det på engelsk.

Janice Gundersen og Tom Roger Sokki.
Janice Gundersen og Tom Roger Sokki.

Hun har jobbet i en håndfull norske teknologiselskaper de seneste åra, med en spennende bakgrunn fra USA på CV-en: Inkludert erfaring fra flere TV-selskaper, inkludert mediegiganten ABC.

Hun tar med seg denne kompetansen inn i troen på en app som skal knytte brukerengasjement, eget innhold, sosiale medier og TV sammen:

- Vi ser at TV fortsatt engasjerer og når ut til publikum - også til ungdommen. Det er Paradise Hotel et godt eksempel på. Og så ser vi at det går an å kombinere dette med innhold på andre plattformer, sier Gundersen.

 

Lurer du på hva Lavo er? Hør hva Paradise-deltakerne har å si om appen! 🙏

Posted by Lavo on 19. mars 2017

 

Men for å spole litt tilbake: Hva er Lavo egentlig?

  • Det er en app for å lage vertikale videosnutter med musikk, som du så kan dele i nettverket eller på andre sosiale medier.
  • Det skal leve «på egne ben», men også sammen med arrangementer, konsepter og TV-programmer. Som da det ble lansert sammen med Paradise Hotel i vår, og deltakerne på hotellet publiserte eksklusivt merinnhold på nettopp Lavo. Lignende samarbeid med bloggere og influencere står også på plakaten.
  • Samarbeidet med musikkbransjen er også viktig her - og ambisjonen om å bygge opp en katalog av låter som faktisk kan brukes i videoene helt lovlig.

Det er med andre ord ikke en app som kan plasseres i de klassiske kategoriene, sier Gundersen:

- Det blir fort mange klisjeer når man snakker om nye apper. Men dette er ikke det nye Facebook eller Youtube. «We're not the next nothing!»

- Tvert i mot så prøver å skape et nytt marked, engasjere brukerne og gjøre TV-underholdningen mer sosial og levende. Og ta den ledige posisjonen for «vertikal video», fortsetter hun.

 

Har blitt 10 ansatte

Hovedgründer og største aksjonær Tom Roger Sokki har blant annet bakgrunn fra å utvikle strømmetjenesten til nettopp Paradise Hotel.

Det siste året har han gradvis bygd opp Lavo.tv, som nå har seks ansatte i Norge og fire i Ukraina.

En av de norske ansatte er medieveteran Bernhard Steen, som i juni kom på laget som Chief Operating Officer.

Men om bruken og engasjementet vokser, så lar etter alt å dømme de store inntektene vente på seg.

Lavo - som mange andre - er mer opptatt av å bygge brukere og engasjement. Så kommer forretningsmodellen etterhvert, kommenterer Sokki selv:

- Vi er ikke helt sikker på hva som blir forretningsmodellen. Vi tenker på flere muligheter - former for abonnement, annonser, eller mikrobetaling for digitale items eller annet i appen.

 

 

Powered by Labrador CMS