Trygve Rønningen (t.h.) blir snart kollega med TV 2-sjef Olav Sandnes (nr. 2 f.h.). Eller: I hvert fall så snart karentenetiden er avklart, og gjennomført. Til venstre MTG TV-sjef Morten Micalsen og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Her fra debatt under Nordiske Mediedager i fjor.
Trygve Rønningen (t.h.) blir snart kollega med TV 2-sjef Olav Sandnes (nr. 2 f.h.). Eller: I hvert fall så snart karentenetiden er avklart, og gjennomført. Til venstre MTG TV-sjef Morten Micalsen og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Her fra debatt under Nordiske Mediedager i fjor.

Trygve Rønningen har fått tidenes lengste høstferie: TV 2 og MTG har fortsatt ikke avklart karantenetiden

Etter tre måneder som hagearbeider og håndverker, kan det bli både vinter og vår før Rønningen får begynne som kanaldirektør.

Publisert

- Det lengste jeg har hatt pause fra jobben i voksen alder er vel i sommerferien med telefonen på. Så dette er en situasjon jeg ikke har opplevd siden jeg var skoleelev...

Det sier Trygve Rønningen til Medier24 denne uka, snart tre måneder etter at han sa opp som administrerende direktør for MTG Norge for å bli ny kanaldirektør og publisher i TV 2.

Han brukte noen dager på å rydde kontoret, og det var ikke klart når han kunne begynne i TV 2.

Og det er det fortsatt ikke blitt.

 

Opp mot 12 måneder?

For etter hva Medier24 forstår, har Rønnningens tidligere arbeidsgiver en klausul i kontrakten som i ytterste konsekvens kan gi ham en særdeles lang karantenetid - i lengste fall opp mot 12 måneder.

Hvordan denne klausulen faktisk ser ut, vil ikke MTG uttale seg om. Pressesjef Line Vee Hanum formidler følgende på vegne av det europeiske TV-konsernet:

- Oppsigelsestid og vilkår rundt konkurranseklausuler er avtalefestet, men dette er en sak mellom bedriften og den ansatte – og med andre ord ikke noe jeg kan uttale meg i detalj om.

Når Medier24 spør om klausulen i ytterste fall kan gi en karantenetid på opp mot ett år, skriver MTG:

- Nei, vi kommenterer rett og slett ikke ansettelsesforhold og kontrakter. På generelt grunnlag kan jeg si at oppsigelsestider og vilkårene rundt konkurranseklausuler er avtalefestet med en tidsangivelse, men dette kan diskuteres og man kan komme til enighet om andre tidshorisonter.

 

Skal «snart snakke sammen»

I det ligger det etter alt å dømme at det er rom for dialog og forhandlinger om karantenetiden. Men denne dialogen er altså ikke kommet så langt, tyder alt på.

TV 2 kommenterer spørsmålet slik, ved kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl:

- Trygve Rønningen forholder seg til de avtalene han har med sin tidligere arbeidsgiver MTG, og det må vi forholde oss til. Derfor har vi ikke et avklart oppstartstidspunkt for Trygve ennå.

Rønningen selv vil heller ikke kommentere hvor lang denne karantenetiden vil bli. Han sier at man «har en avtale om å snakke sammen over nyttår».

- Fortsatt er vi innenfor den normale oppsigelsestiden, så selve karantenen er ikke begynt å løpe ennå, kommenterer Rønningen.

 

Er allerede ferdig med julegavene

Da Medier24 ringte Rønningen denne uka, tok han telefonen etter tre pip og haddet det ikke travelt på vei inn i noe møte. Ja, han har rett og slett veldig god tid akkurat nå:

- Noen sier dette er en drøm, andre kaller det et mareritt. Det er nå en gang slik situasjonen er og som jeg er innstilt på, sier han.

- Det skjer mye i mediebransjen og er nok av oppgaver. Hvor utålmodig er du?

- Jeg er en utålmodig sjel og vil selvsagt komme i gang så raskt som mulig. Men akkurat nå tar jeg det ut på snekringa.

- Du snakket om at du skulle ordne i hagen. Kom du i mål med den?

- Ja, den siste tida har det blitt mest håndverkerarbeid i huset. Og så er det jo fint å få litt mer tid til annet jeg ikke får gjort i en hektisk hverdag - lese litt mer og tid til andre ting jeg ikke har gjort mye av de siste åra, sier Rønningen.

Han vil ikke kommentere den pågående prosessen i TV 2 akkurat nå, med en omfattende og omstridt nedbemanning.

Og om han tenker på det, så får han ikke gjort så mye med den. Tvert i mot har Rønnigen god tid til å forberede seg til jul:

- Jeg er allerede ferdig med julegavene! Det har jeg nok aldri vært så tidlig før...

 

Dette sa Rønningen til Medier24 i september: 

- MTG har vært en fantastisk reise. Det er litt tidlig å hoppe av, men det er ikke alltid en selv som bestemmer timingen. Dette er noe jeg ikke klarte å si nei til, sier Trygve Rønningen. Han gir seg som toppsjef i MTG TV Norge for å bli kanalsjef og publisher i et TV 2 som tar i vann. Sist gang Rønningen begynte i TV 2 var han 23 år og året var 1991. Hvordan blir det å komme tilbake som 48-åring - i en helt annen medievirkelighet?

Posted by Medier24 on 19. september 2016

 

 

Powered by Labrador CMS