Her er hele crewet som jobbet i forbindelse med den ellevte sesongen av Mesternes Mester avbildet sammen, etter finalen i Kroatia.

Hvert år stiller stjernene opp i Mesternes mester. Bak arbeidet står en norsk VM-vinner

– Fordi jeg har vært med selv, kan jeg med ærlighet selge inn Mesternes mester som en fantastisk opplevelse, sier han til Medier24.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Denne uken ble årets deltakere offentliggjort på NRKs egne sider.

På listen finner man blant annet tidligere OL-gullvinnere som Aksel Lund Svindal, Johann Olav Koss og Cecilie Leganger. 

Mannen som har ansvaret for castingen i den populære programserien er den tidligere sandvolleyballspilleren og VM-gullvinneren, Jan Kvalheim. 

Kvalheim har vært med på dette arbeidet i ni sesonger, etter at han selv deltok i programmets andre sesong, som gikk på NRK i 2010.  

– Fordi jeg har vært med selv, kan jeg med ærlighet selge inn Mesternes mester som en fantastisk opplevelse, sier han til Medier24. 

Han forklarer at det er mange hensyn som tas når gruppen med tidligere idrettsproffer settes sammen.  

– Målet med castingen vår er å sette sammen en blandet gruppe, med idrettsutøvere fra sommer,- vinter,- individuell,- og lagidrett, sier han. 

Og legger til:

– Samtidig vil vi ha noen utøvere som la opp på forskjellige tidspunkter, alt fra to måneder før innspilling til tjue år før, sier Kvalheim.  

 

Her er Jan Kvalheim med under innspilling av Mesternes Mester sesong 10. Ved hans side står Karina Hollekim, Tom Hilde, Ole Martin Årst og Pål Anders Ullevålseter .

Utøverne melder seg til tjeneste 

Som tidligere idrettsutøver har Kvalheim et stort nettverk av norske idrettsutøvere. Det er noe som kommer svært godt med i rekrutteringen av deltakere til Mesternes Mester. 

– Mange vet at det er jeg som jobber med castingen til dette programmet. Ofte får jeg meldinger fra utøvere, som en viss tid i forkant, sier fra om at de vil legge opp, sier han. 

– Da vet jeg at jeg kan regne dem som aktuelle deltakere til neste sesongs program. 

– Vi er også veldig heldige fordi vi har mange gode ambassadører som har vært med i programmet tidligere, og sier at det har vært en kjempefin og morsom opplevelse, uavhengig av om de vant eller ble nummer ti i konkurransen, sier Kvalheim. 

De tidligere sandvolley-esset sier at teamet bak Mesternes Mester ønsker at programmet skal introdusere minst én utøver fra en idrett som tidligere ikke har vært med.

De siste sesongene har de attpåtil greid å få med to nye, forteller han entusiastisk. 

Deltakerne i fjorårets sesong av Mesternes mester.

– På de siste elleve sesongene, tror jeg vi har hatt utøvere fra noe slikt som 33 eller 34 forskjellige idretter med i programmet. Å synliggjøre all norsk idrett er veldig, veldig gøy, sier han. 

Skogbrann, århundrets uvær og ingen strøm

Underveis i de tre ukene som en innspilling av Mesternes mester varer, må man være forberedt på å måtte håndtere det uforberedte, forteller Kvalheim.

– I sesong åtte opplevde vi for eksempel århundrets uvær i regionen der innspillingen skjedde. Huset der deltakerne bodde, sto også uten vann og strøm de to første dagene. 

I en annen sesong oppstod det også en skogbrann i innspillingsområdet. Og er det ikke naturkreftene som skaper problemer, kan trøbbel også dukke opp i andre former. 

– Det skjer alltid noe utenfor vår kontroll, som kan irritere utøverne i løpet av innspillingen. De fleste er imidlertid veldig fornøyde med oppholdet totalt sett, sier Kvalheim. 

Koronavennlig innspilling i Norge 

De tidligere sesongene av Mesternes Mester har funnet sted i utlandet. I år spilles serien inn i Arendal, med omfattende smittevernregler som er utarbeidet etter en bransjestandard. 

– Alle deltakerne må tilbringe ti dager i hjemmekarantene for at vi skal være så sikre som mulig på at ingen av dem bringer med seg smitte inn i deltakerhuset. Vi gjør alt vi kan for å få dette til å bli så trygt som mulig, sier produsent Martine Holbye. 

Mesternes Mester-produsent Martine Holbye i produksjonsselskapet Rubicon.

Hun tror det er flere grunner til at Mesternes mester har opplevd seersuksess, år etter år.

– Jeg tror grunnen til at seerne er blitt så glade i Mesternes Mester er at de får se igjen kjente toppidrettsutøvere de har fulgt gjennom tidene i forskjellige idretter, i en ny setting, sier hun og fortsetter: 

– I programmet får vi se utøverne som helt normale mennesker, som for eksempel våkner like groggy som oss, men samtidig også se dem som så unormale som det går an, når de kommer i konkurransemodus på en måte som ingen av oss andre klarer. 

Samtidig er produsenten stolt av at Mesternes mester er et program som engasjerer seere i alle aldre. 

–Det viser hvor utrolig bredt dette programmet når, når barn i skolen har leker basert på øvelsene våre, og mormor på 8o heier på sin favoritt i programmet fra stolen. Det er rett og slett fantastisk breddeunderholdning, sier hun til slutt. 

Powered by Labrador CMS