Jan-Eirik Lien jobbet i mange år i NRK
Jan-Eirik Lien jobbet i mange år i NRK

MINNEORD:

Til minne om Jan-Eirik Lien (1955-2021)

«Jan-Eirik var en av kjempene i NRK.»

Publisert

Det var med sjokk og stor sorg at jeg mottok beskjeden om at Jan-Eirik Lien døde brått natt til fredag 3. september.

Jan-Eirik var en av kjempene i NRK. Han begynte som programingeniør den gangen det var like vanskelig å komme inn på NRKs programingeniørkurs som det var å bli lege. Jan-Eirik ble senere leder for både radioteknikk, nyhetsteknikk og NRK Produksjon.Hele veien har Jan-Eirik vært en tydelig og faglig dyktig leder og en viktig kraft i utviklingen av NRK. Han har også vært sentral i innføringen av en rekke systemer og forbedringer i arbeidsprosesser, det være seg Digas, Quantel eller automatisering av studioer.

Etter nesten et helt arbeidsliv i produksjon kom Jan-Eirik til økonomidivisjonen. Her har jeg hatt stor glede av å ha Jan Eirik i mitt team siden 2017. Jan-Eiriks viktigste oppgave i denne tiden har vært å lede NRKs investeringssekretariat. Hans enorme kunnskap og kompetanse, kombinert med hans ærlige og direkte væremåte, gjorde at jeg alltid var helt trygg på Jan-Eiriks og investeringssekretariatets vurderinger.

Jan-Eirik var et ankerfeste for økonomene når vi stod i fare for å bli revet med av et for godt business case eller en god leverandørpresentasjon. Jan-Eirik var vennlig og pedagogisk, men bestemt, og vi ikke-ingeniørene ble etter hvert litt klokere.

Det var også en stor glede å bli kjent med den private Jan-Eirik. Det var alltid masse humor og varme enten han snakket om reising og golf sammen med sin kjære Heidi, turer til Irland med gamle NRK-kollegaer eller han forklarte meg hvordan han før alle oss andre forutså utfallet av USA-valget ved hjelp av oddsdata.

Jeg satte enormt stor pris på Jan-Eirik, både som kollega og menneske. Jeg kan ikke helt forstå at han er borte, og kommer til å savne ham dypt.

Mine tanker går til Heidi og familien.

Ole André Hansen, Økonomisjef Konsern, NRK

Powered by Labrador CMS