«Jeg får ikke puste» - lyd­opptak avslører Khashoggis siste ord

Jamal Khashoggis siste ord før han døde var «jeg får ikke puste», ifølge en CNN-kilde som har lest en transkripsjon av lydopptak fra drapet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Jeg får ikke puste, sier Khashoggi tre ganger før han ble drept på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober, ifølge transkripsjon av et lydopptak, melder CNN.

TV-kanalen får opplysningene fra en kilde som skal være involvert i etterforskningen av drapet og har lest transkripsjonen. Ifølge kilden «kjempet Khashoggi mot en gruppe personer som var fast bestemt på å drepe ham».

I teksten beskrives videre en lyd av en sag, som angivelig skal ha blitt brukt til å partere liket. Mennene bak drapet skal ha blitt rådet til å høre på musikk i et forsøk på å stenge lyden ute, hevder CNNs kilde. Videre skal en rekke telefonsamtaler ha blitt gjort, som også andre medier tidligere ha omtalt.

Forrige uke utstedte en tyrkisk domstol en arrestordre på to saudiarabere som var kronprins Mohammed bin Salmans rådgivere da Khashoggi ble drept. Søndag sa Saudi-Arabias utenriksminister Adel bin Ahmed al-Jubeir at de ikke kommer til å utlevere noen mistenkte, skriverReuters.

Khashoggi ble drept på konsulatet i Istanbul da han skulle hente papirer han trengte i forbindelse med et planlagt giftermål. Den sterkt regimekritiske saudiarabiske journalisten bodde i USA.

Powered by Labrador CMS