Jamal Khashoggi og Time Magazine.
Jamal Khashoggi og Time Magazine.

Jamal Khashoggi og andre drepte og fengslede journalister er «Person of The Year»

Den avdøde journalisten Jamal Khashoggi og andre drepte og fengslede journalister er av magasinet Time kåret til «Person of The Year» for 2018.

Publisert

Avdøde Jamal Khashoggi og andre drepte og fengslede journalister er av magasinet Time kåret til «Person of The Year» for 2018.

Blant de andre journalistene som er nevnt er den lenge fengslede fotojournalisten Shahidul Alam fra Bangladesh, Maria Ressa fra Filippinene, som har dekket landets brutale narkokrig, og de ansatte i den amerikanske avisen Capital, som mistet fem kollegaer i et angrep på redaksjonen i sommer

Times sjefredaktør, Edward Felsenthal, skriver følgende om hvorfor journalistene har blitt kåret til «Person of The Year». 

«Det har lenge vært det første trekket i den autoritære spillestilen: Å kontrollere informasjonsflyt og debatt, frihetens livsgrunnlag. I 2018 virket det trekket», skriver han.

Og videre at det er en stor trussel mot frihet og demokrati verden over: 

«Fra Russland til Riyadh til Silicon Valley, så er manipulasjon og misbruk av sannheten en rød tråd i mange av dette årets største overskrifter og en økende trussel mot friheten». 

Powered by Labrador CMS