IVAR A. IVERSEN, redaksjonssjef i Morgenbladet.
IVAR A. IVERSEN, redaksjonssjef i Morgenbladet.

Debatt

Morgen­bladet jobber ikke for å «strupe ytrings­friheten»

Morgenbladets redaksjonssjef, Ivar A. Iversen, svarer på kritikken fra Lars Akerhaug.

Morgenbladet «ser nå ut til å være kastet fullstendig over båten» i spørsmålet om ytringsfrihet, skriver forfatter og journalist Lars Akerhaug i et innlegg i Medier24.

Årsaken til dette kastet virker å være er at vi har fått samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali som ny spaltist, har trykket en tekst av henne om scenenekting («no platforming») og et avsnitt i en leder jeg skrev om debatten.

I avsnittet Akerhaug viser til, skriver jeg følgende:

«At folk ikke orker å delta i debatt på grunn av hets og trusler, er et stort problem – langt større enn forestillingen om at enkelte aktører nektes å ytre seg på grunn av sine meninger».

Dette handlet da helt konkret om hetsen og truslene Jirde Ali er blitt utsatt for i Resetts kommentarfelt.

Hvis Helge Lurås skal sitte i et debattpanel hos Klassekampen som ansvarlig redaktør, bør han konfronteres med det uansvarlige i å ha et slikt kommentarfelt, var mitt poeng.

Det er ikke dette debatten handler om, skriver Akerhaug. Men det var nettopp dette lederen handlet om, og svaret mitt til Anki Gerhardsen, som han også viser til.

Debatten handler ifølge Akerhaug om «hvorvidt pressen bevisst skal luke vekk bestemte stemmer og holdninger fra den offentlige debatt».

Men det har jeg altså ikke tatt til orde for i min leder.

I Morgenbladet trykker vi intervjuer med og saker om folk med alskens holdninger hver uke.

Vi intervjuer både høyreekstremister og venstreekstremister, islamister og islamkritikere. Det har vi ikke tenkt å slutte med.

Vi jobber altså ikke for å «strupe ytringsfriheten», som Akerhaug virker å mene.

Powered by Labrador CMS