VG-journalist Silje Løvstad Thjømøe og hesten Lorden forlater Østlandet til fordel for Tromsø.
VG-journalist Silje Løvstad Thjømøe og hesten Lorden forlater Østlandet til fordel for Tromsø.

Etter nesten tre år i VG tar Silje (30) med seg hesten og flytter nordover. - Jeg tror man har kjempegodt av å komme seg ut

FREDAGSPRATEN: Silje Løvstad Thjømøe forlater Akersgata for et vikariat hos iTromsø. Og varmblodshesten Lorden på 14 år er selvfølgelig med.

Publisert

30-åringen er født og oppvokst på Østlandet og har ingen som helst forbindelse til Tromsø - annet enn at hun dekket et drap der i fjor.

Da ble Thjømøe kjent med - og imponert over - gjengen i avisa iTromsø, som VG samarbeider med.

- Det skjedde veldig plutselig, men jeg kom tett på journalistene og vi hadde en god tone. Da ble det snakk om hva jeg skulle gjøre fremover og om jeg ville komme opp dit og ta et år i nord for å se hvordan det er, sier hun.

Tar med seg hesten

30-åringen er midlertidig ansatt i VG og kontrakten hennes går ut til høsten, så hun måtte uansett finne på noe annet.

Men hun hadde ingen planer om å flytte fra Oslo, sier hun.

- Så innser jeg at jeg har ingenting å tape på å flytte nordover og prøve noe helt nytt. Jeg tar med meg hesten, men ellers flytter jeg fra venner og familie og starter i så måte litt på nytt, sier hun. 

Nå skal hun ha en måneds ferie, men 3. august er det bare å sadle opp for et nordnorsk eventyr.

Heldigvis er Lorden på 14 år med - og det blir viktig for den friluftsinteresseserte Larvik-kvinnen.

- Skal du ri oppover?

- Haha, nei, jeg skal ikke ri til Tromsø. Det hadde vært en veldig fin tur, men han skal fraktes med hestetransport.

Silje Løvstad Thjømøe På jobb for VG.
Silje Løvstad Thjømøe På jobb for VG.

- Har du funnet deg et sted å bo da?

- Jeg fant meg et sted å bo for to uker siden, men til Lorden fant jeg et sted med engang. 

Hest som hobby

Hva hun går til, vet hun ikke helt. Men hun ser fram til det: 

- Jeg aner ikke, men tror det blir kult. Jeg er veldig glad i å være ute, på gå ski og er stort sett i skauen eller på tur med hesten på fritiden, så det passer ypperlig med så mye natur rundt meg, sier hun og fortsetter:

- Også fikk jeg kjøpt Lorden nå i januar etter å ha brukt et år på å overtale den forrige eieren. Endelig ble han min og det var ikke et alternativ å la ham stå igjen på Østlandet.

- Hvorfor hest?

- Det er en kjempefin hobby og kanskje spesielt for journalister med en slitsom hverdag, hvor man alltid er tilgjengelig på telefonen eller leter etter nye saker gjennom døgnet. For i stallen kobler jeg av - samtidig som det er god trening.

- Hva vet du om hestemiljøet i Tromsø da?

- Det er nok et mindre miljø enn her på Østlandet, men det er ridehaller og muligheter. Men nå flytter jeg ikke til Nord-Norge for å vinne NM i dressur.

Roser VG som arbeidsplass

Thjømøe har journalistisk erfaring fra å ha jobbet først i studentavisa Under Dusken i Trondheim, så i lokalavisa Østlands-Posten og VG. I mellom der jobbet hun med dokumentarfilm sammen med Erling Borgen for NRK.

I VG har hun jobbet mye med krim, men nå blir hun allround nyhetsjournalist for iTromsø.

30-åringen skamroser avisa hun nå forlater og mener hun har lært mye i Akersgata.

- Jeg lærte først og fremst å være rask og forstå hvordan man skal reagere når det smeller. Hvor man skal lete for å få de beste sakene og riktig informasjon. I VG blir man drilla på dette hver eneste dag.

- Hva likte du best med VG da?

Silje Løvstad Thjømøe Og hesten Lorden.
Silje Løvstad Thjømøe Og hesten Lorden.

- Det er ganske allsidig, for i det ene øyeblikket intervjuer du justisministeren og i det neste et drap. Og plutselig dekker du en hylende Justin Bieber-konsert med tusenvis av småjenter. Thjømøe tror alle norske lokalaviser har godt av å få litt VG-ånden, som hun forklarer er å jobbe raskt, skjønne det tabloide og være korrekt.

Også har det ikke vært noen ulempe for 30-åringen å jobbe med Norges beste krimjournalister, sier hun: 

- De gutta er ufattelig dyktige. Bare det å få lov til å jobbe med dem og lære har vært helt magisk.

- Blir det kjipt å forlate avisa?

- Jeg er veldig glad i VG, så det er litt vondt å måtte forlate den, men det er ingenting som varer evig. Så gleder jeg meg skikkelig til på møte folka og starte opp i Tromsø.

Avviser ikke retur

Hun sier at det unge miljøet i iTromsø tok henne godt imot og det var også årsaken til at hun takket ja såpass raskt da tilbudet kom.

- Det er vel ingen ulempe å ha vært utenfor Ring 3 og sett hva som skjer i distriktet?

- Jeg kommer fra Larvik og har jobbet i lokalavis, så jeg er kjent med det og vet hvor viktig det er. Jeg tror man har kjempegodt av å komme seg ut og se noe annet, for når livet og virket blir i Oslo, så blir det det man kjenner. Det er kanskje ikke slik i hele landet, sier hun.

- Også skader det ikke at iTromsø og VG samarbeider, så hvis jeg vil tilbake en gang, så er det ikke så langt unna, ler hun.

Powered by Labrador CMS