Odd Klaudiussen tar i mot pris i Tromsø lørdag
Odd Klaudiussen tar i mot pris i Tromsø lørdag

Svarte Natta

Han står bak over 10.000 avistegninger: Nordnorsk hederspris til presseveteran og iTromsø-tegner Odd Klaudiussen

- Har gitt leserne perspektiver, innfall og utfall som de vanskelig kan få på andre måter, sier juryen.

Publisert

Under journalistkonferansen Svarte Natta i Tromsø denne helga, fikk iTromsø avistegner Odd Klaudiussen årets hederspris. 

En av Odd Klaudiussen sine mange tegninger. Denne knyttet til Aftenposten-redaktør Espen Egil Hansens kampanje mot Facebook i forbindelse med et krigsbilde fra Vietnam.
En av Odd Klaudiussen sine mange tegninger. Denne knyttet til Aftenposten-redaktør Espen Egil Hansens kampanje mot Facebook i forbindelse med et krigsbilde fra Vietnam.

Han har gjennom nesten 30 år bidratt med en form for journalistikk som han på langt nær er alene om i landsdelen, i hvert fall seks dager i uka, uttaler juryen. 

Slik lyder juryens begrunnelse: 

 

  • Juryen har bestått av Bård Borch Michalsen, Tore Bratt og Ingun A. Mæhlum.
Svarta Natta-juryen vil i år trekke frem, berømme og premiere en av landsdelenes fremste presseveteraner. I nesten 30 år har han bidratt med en særformet form for journalistikk han snart er alene om i landsdelen, i hvert fall seks dager i uka.

Gjennom sjangeren tegning som journalistikk har prisvinneren gitt leserne perspektiver, innfall og utfall som de vanskelig kan få på andre måter. Som dere forstår: Vinneren av Svarte Nattas hederspris er Odd Klaudiussen i iTromsø.

Han har tegnet innen alle tematiske irrganger journalistikken sveiper innom; fra lettbeint og humoristiske tegninger om vær og vind, via sport og idrett til tunge og alvorlige politiske temaer. Det er ikke et tema som er for alvorlig eller trivielt. Klaudiussen tegner til hva det måtte være, og gjerne med syrlige bemerkninger mot makta og det etablerte. Odd Klaudiussen jobber i dag tett med avisas kommentatorer, og regnes internt som en bauta også for den meningsbærende journalistikken.

Han har tegnet godt over 10.000 tegninger for iTromsø, og produksjonen har heller økt enn avtatt. 

For ordens skyld: Medier24-redaktør Michalsen er sønn til juryleder Michalsen.

Powered by Labrador CMS