Tidligere justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen  (Frp) fotografert under åpen høring i Stortingets kontroll-og konstitusjonskomite tidligere i høst.
Tidligere justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) fotografert under åpen høring i Stortingets kontroll-og konstitusjonskomite tidligere i høst.

Frp-topp fortsetter avis-boikott: – De har demonstrert hvor upålitelige de er, sier Per-Willy Amundsen

– Det er hårreisende at Amundsen ikke snakker med medier han er uenig i, repliserer politisk redaktør Martin Lægland i iTromsø.

Publisert

Lørdag var stortingsrepresentant og tidligere justisminister Per-Willy Amundsen dirigent under Tromsø Frps års- og nominasjonsmøte. 

Der gjorde iTromsøs politiske redaktør, Martin Lægland, en intervjuavtale med Amundsen. Det skulle gjennomføres i første pause. 

I egen avis skriver Lægland at Amundsen imidlertid gjorde en helomvending i det stortingsrepresentanten fikk spørsmål om han var klar for intervju. 

– Nei! Jeg hadde glemt at jeg boikotter deg, og at du kommer fra iTromsø, sa Amundsen, ifølge iTromsø. 

Avisa hevder så at Amundsen sprang og forlot møtelokalet. Etter at han kom tilbake mot slutten av pausen, skal han fortsatt ikke ha latt seg intervjue. 

Amundsen har ikke latt seg intervjue av iTromsø siden januar 2018. 

Krever beklagelse

Til Medier24 bekrefter Amundsen at han ikke snakker med iTromsø. 

– Det gjør jeg ikke før de beklager en førsteside de har kjørt, sier han. 

Førstesiden han sikter til er i forbindelse med omtalene av varslersaker mot en sentral FpU-politiker. Sakene er klagd inn for PFU av den omtalte. 

Slik titler iTromsø saken sin.
Slik titler iTromsø saken sin.

Amundsen mener iTromsø tar feil når de i lørdagens saks tittel skriver at han skal ha rømt fra iTromsø-intervju. 

– Jeg gikk inn igjen og leda møtet i to timer etter iTromsøs journalist forlot møtet. Det viser igjen presisjonsnivået til iTromsø. Det er feil, sier han. 

På spørsmål om boikotten av iTromsø ikke gjør det vanskelig for avisa å gjennomføre sitt samfunnsoppdrag, svarer Amundsen:

– De har demonstrert hvor upålitelige de er. Om de skal utøve sitt samfunnsoppdrag må de være etterrettelige og følge de etiske retningslinjene mediene har satt for seg selv. Jeg oppfatter ikke at de gjør noen av de tingene. Da er det naturlig at jeg ikke forholder meg til dem, sier han. 

Amundsen legger til at han trodde Lægland kom fra den konkurrerende Tromsø-avisa Nordlys, og at han selvsagt hadde gjennomført intervju med dem. 

Avviser at de farer med løgn

Politisk redaktør Lægland avviser at iTromsø farer med løgn i sin sak fra lørdag. 

– Det står i saken at han kom tilbake i slutten av pausen. Det viser en virkelighetsforståelse som ikke stemmer. Saken vår er en nøktern beskrivelse av hva som skjedde, sier Lægland. 

Han forteller at lørdagens seanse var en absurd opplevelse. 

– Jeg har aldri vært borti en politiker som beiner av gårde fra et intervju, og nekter å svare på aktuelle tema som han er ansvarlig for og skal svare for på Stortinget, sier han. 

Temaet for intervjuet skulle være regjeringsforhandlingene med KrF, og i særs KrFs krav om å endre abortloven.

– Spesiell situasjon

Lægland mener det er greit at Amundsen ikke har oversikt over hvor alle journalistene jobber, og at stortingsrepresentanten først trodde Lægland kom fra Nordlys. 

 

– Jeg har hatt mye med ham å gjøre tidligere, og har opplevd at vi har hatt et ryddig og avklart forhold. Slik det er nå, er en spesiell situasjon å være i rett og slett, sier han.

Til påstandene om at iTromsø er upålitelige og at de ikke følger de etiske retningslinjene, repliserer Lægland med å vise til Frps prinsipprogram, hvor det blant annet står: 

«En fri og uavhengig presse er en forutsetning for demokratiet, ytringsfriheten og rettsstaten»

 – Det er hårreisende at Amundsen ikke snakker med medier han er uenig i. Han må selvsagt få være uenig med oss, og vi skal ta diskusjonen når den kommer. Men det er vanskelig å ha en fruktbar dialog når han nekter å snakke med oss, sier han og fortsetter:

– Jeg lurer på om Siv Jensen syns det er greit at han boikotter et lokalmedie fra hans eget fylke? 

Powered by Labrador CMS