Nå har også iTromsø stengt kommentar­feltet sitt

– Jeg har fått et par henvendelser, men det har ikke vært store protester, sier redaktør Stig Jakobsen om stengingen.

Publisert

Stadig flere av norske nettaviser stenger kommentarfeltene sine, og nå følger iTromsø etter. Det var iTromsø selv som først omtalte stengingen. 

Redaktør Stig Jakobsen forteller at bakgrunnen for stengingen er at de har et juridisk ansvar for det som står i kommentarfeltene, men understreker at debatten om sakene deres fortsatt skal få rulle og gå i kommentarfelt på Facebook. 

– Det kan komme kommentarer eller innlegg som er rasistiske eller diskriminerende, og det er ikke alltid vi oppdager det så raskt under våre egne artikler. Hvis vi bare trenger å moderere én kanal digitalt, gjør det jobben litt lettere for vår del, sier han. 

– Mange har slitt mer enn oss

Det er flere årsaker til at de nå går til dette skrittet, forteller Jakobsen. 

– Jeg tror nok andre redaksjoner har slitt mer med uregjerlige kommentarfelt enn oss, men når det diskuteres betente temaer, som samiske spørsmål, innvandring eller overgrepssaker, er det viktig at vi får slettet upassende kommentarer tidlig. For eksempel hvis noen navngir et overgrepsoffer i kommentarfeltet, sier han. 

Som de selv skriver på iTromsø.no

«I likhet med svært mange andre medier har vi også erfart at enkelte saker egner seg dårlig til kommentarfeltenes etterhåndsmoderering. Av rent presseetiske årsaker har vi derfor lenge vært nødt til manuelt å gå inn og fjerne mulighetene for å legge inn kommentarer på saker knyttet til enkelte temaer, for eksempel spesifikke saker innen ulykkes- og kriminaljournalistikken». 

Han forteller at han foreløpig ikke har fått overveldende mange negative tilbakemeldinger på stengingen.

– Jeg har fått et par henvendelser, men det har ikke vært store protester, sier Jakobsen.

Han forteller at han mener dette ikke må tolkes som at iTromsø ikke er åpne for debatt om sine saker, men at de konsentrerer seg om én kanal og at de som ikke er på Facebook, selvsagt kan sende inn debattinnlegg eller delta i spalten «Byrunden». 

Powered by Labrador CMS