Julepraten:

Martin Lægland om medieåret 2020: – Håper det blir færre anonyme kilder

Men for iTromsøs politiske redaktør Martin Lægland var det én ting som preget 2019: Lokalvalget. – Gjevt å delta på NRKs valgnattsending, sier han.

Publisert

Medier24 har stilt en blanding av personaliserte og generelle spørsmål til en rekke medieprofiler om året som har gått, og deres forhold til jula.

Denne gangen er det politisk redaktør i iTromsø, Martin Lægland, som svarer.

– Hvordan har 2019 vært for deg og iTromsø?

– Strålende. Vi har fått flere abonnenter, og vi lager relevant og kritisk journalistikk som aldri før, til manges glede og enkeltes frustrasjon, og vi setter stadig dagsorden nasjonalt. Personlig synes jeg det var gjevt å delta på NRKs valgnattsending og kommentere lokalvalget.

– Hva blir det viktigste for dere i 2020?

– Å konsentrere oss om å levere god, kritisk journalistikk. Vi skal vi jobbe for fortsatt å være nyhetsledende på områder som politikk, kultur og hendelesnyheter i Tromsø. I tillegg er vi på jakt etter flere nye, flinke folk til å styrke redaksjonen.

– Hva gjør du i jula?

– Da skal jeg ha fri. Jeg skal blant annet en tur til Lofoten med Hurtigruta, og jeg skal lese bøker fra tre av Nord-Norges største: Peter Wessel Zapffe, Arthur Arntzen og Helge Stangnes.

– Jeg har også fått med meg at det går trått med Mack bryggeri om dagen, og jeg har tenkt å gjøre mitt for å støtte opp om det stolte, lokale bryggeriet ved å skyte inn frisk kapital over bardisken på Skarven. Lokalt næringsliv og lokal verdiskaping er viktig.

– Når slapper du av og hva gjør du i så fall?

– Når jeg sitter i badstue.

– Hva spiser dere til jul?

– Pinnekjøtt på julaften og ideelt sett lutfesk hver søndag i advent, samt første juledag.

– Hva husker du best fra medieåret 2019?

– Lokalvalgkampen. For oss som jobber med politikk i lokalpressen går jobben i fireårs-sykluser, og for en gangs skyld kommer rikspressen springende etter som spørsmålstegn og lurer på hva i all verden det er som skjer ute i landet. Da har vi god kontroll.

– Hva tror du vil påvirke medieåret 2020?

– Klok av skade håper jeg det blir færre anonyme kilder.

Powered by Labrador CMS