Amerikansk delstat brukte bilder av kulturhuset på Island i ny reklamefilm

Betalte 22.000 dollar for film med grove feil.

Publisert Sist oppdatert

Providence (NTB-AP): Skarpe observatører oppdaget at noen av bildene i Rhode Islands nyeste turistreklamefilm var fra en helt annen øy: Island.

Mens en skater ruller over skjermen utenfor en glasskledd bygning, ber fortellerstemmen seeren tenke seg «et sted som kjennes som hjemme, men med så mye unikt at du aldri kjeder deg».

Problemet ar bare at det stedet slett ikke er Rhode Island, USAs minste delstat, på kysten mellom New York og Boston. Flere brukere kan fortelle at bildene viser konsertsalen Harpa i Reykjavik.

– Det var ganske vanskelig å ta feil av, så jeg gravde litt i dette og la det ut på Facebook, sier designer Greg Nemes, som kjente igjen bygningen etter et besøk på Island i oktober.

Handelskammeret i Rhode Island påsto først at alle bildene i videoen var fra delstaten, men måtte tirsdag krype til korset.

– Det lokale firmaet som laget filmen fikk klar instruks om kun å bruke bilder fra Rhode Island, men det ble gjort en feil. Så fort den ble oppdaget, ble videoen fjernet, skriver talskvinne Kayla Rosen i en epost.

Videoen kostet 22.000 dollar å produsere, men verken delstaten eller handelskammeret skal betale så mye som en cent når videoen blir oppdatert, formentlig uten referanser til sagaøya i Atlanterhavet, halvveis til Europa.

Powered by Labrador CMS