Kenneth Andresen, administrerende direktør i Viaplay Norge

Viaplay-sjefen slår alarm om ulovlig strømming

Kenneth Andresen uttrykker stor bekymring for det høye antallet ulovlige IPTV-abonnenter i Norge. Kulturminister Lubna Jaffery mener det er behov for en holdningsendring, skriver NTB.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg opplever at det er en større interesse for utfordringen nå, men jeg mener at vi må gjøre enda mer. Det haster å gjøre noe med dette, sier norgessjef i Viaplay, Kenneth Andresen til NTB.

Han sier til nyhetsbyrået at situasjonen er alvorlig og krever umiddelbare tiltak.

I mai kom ferske tall fra Mediavisjon som viste at ti prosent av norske husholdninger abonnerer på ulovlige strømmetjenester, også kalt IPTV. I faktiske tall betyr det at det er illegal IPTV i over 240.000 norske hjem. Da tallene kom sa norgessjef i Viaplay, Kenneth Andresen, til Medier24 at tallene var sjokkerende.

Andresen anslår overfor NTB at tallet som bruker IPTV er nærmere 300.000.

Han trekker frem at ulovlig strømming ikke bare skader bransjen økonomisk, men også kan være knyttet til alvorlig kriminalitet.

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery understreker viktigheten av en holdningsendring i befolkningen. 

– Jeg mener det er åpenbart at det må en holdningsendring til, skriver Jaffery i en e-post til NTB. 

Hun legger til at myndighetene vurderer ytterligere tiltak for å bekjempe den ulovlige strømmingen, inkludert muligheter for strengere reguleringer.

Viaplay har det siste året også hatt mye fokus på kontodeling. I sin kvartalsrapport for andre kvartal, varslet konsernet at de fremskynder flere tiltak for å motvirke det. 

De har blant annet begrenset antallet samtidig strømming - og jobber direkte opp mot abonnentene, og B2b-distribusjonspartnerne for å slå ned på kontodeling. De deltar også i en antipiratkampanje i Sverige, sammen med andre medieaktører.

Viaplay-sjef Jørgen Madsen Lindemann uttalte at han ønsket at politikerne kom på banen. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS