Dagbladet fikk IR-prisen 2016 i fjor vår.
Dagbladet fikk IR-prisen 2016 i fjor vår.

IR-prisen 2017: Nå er det tid for å nominere fjorårets beste internasjonale journalistikk

- Vi håper å slå rekorden på 42 nominasjoner i fjor, sier styreleder Maria Lavik i Internasjonal Reporter.

Publisert

For snart et år siden fikk Dagbladet IR-prisen for historien om Våtdraktmysteriet - på samme kveld som de også fikk SKUP-prisen i Tønsberg.

Også i år deles prisen ut under SKUP-konferansen, og som tidligere år er organisasjonen Internasjonal Reporter og juryen på jakt etter forslag:

- Det begynner kanskje å ligne en klisje å si at fjoråret var et begivenhetsrikt nyhetsår, men det var det virkelig. Vi gleder oss til å se alle nominasjonene som kommer inn, og håper å slå rekorden på 42 nominasjoner fra i fjor, sier styreleder i Internasjonal Reporter, Maria Lavik.

Maria Lavik, styreleder i IR.
Maria Lavik, styreleder i IR.

 

Kjell Gjerseth inn i juryen

IR melder samtidig at den erfarne journalisten Kjell Gjerseth går inn i juryen som skal kåre årets vinner. Gjerseth er journalist og forfatter med lang erfaring fra ulike konfliktområder.

Han blir en av fire i juryen som sammen skal plukke ut en verdig vinner til IR-prisen 2017. Prisen er på 20.000 kroner, et diplom samt heder og ære.

- Den skal gå til et journalistisk produkt som på en innsiktsfull, overraskende og engasjerende måte har kastet lys over et internasjonalt tema i løpet av 2016, heter det om prisen.

Fristen for å nominere et journalistisk produkt er 31. januar, og nominasjon skjer på nettsidene til Internasjonal Reporter.

Foruten Gjerseth består juryenav Anne Hege Simonsen – forfatter, journalist, sosialantropolog og førsteamanuensis ved Hioa, Christina Pletten, utenriksjournalist i Aftenposten og Haakon Børde, tidligere NRK-medarbeider.

 

Organisasjonen Internasjonal Reporter drives på fritidsbasis av et ulønnet styre, og prisen finansieres av bidrag fra norske mediebedrifter.

 

 

Powered by Labrador CMS