Flere emneknagger som brukes av poledance-miljøet blir sensurert på Instagram.
Flere emneknagger som brukes av poledance-miljøet blir sensurert på Instagram.

Poledance-miljøet i Norge rammes av Instagrams sensur

– At Instagrams algoritmer knytter kvinner, trening og kvinnekropp til sexkjøp er skremmende.

Publisert

NRK skriver at det norske poledance-miljøet blir rammet av og reagerer på Instagrams sensur.

De siste ukene har det sosiale mediet sensurert flere emneknagger relatert til poledance, deriblant #pdsuperman og #femalefitness. 

Profiler og poster hvor disse emneknaggene blir brukt kan derfor bli usynliggjort for alle andre enn følgerne av profilen – eller profilen eller posten kan bli fjernet. 

Leder Nina Svartøien av Trondheim Pole Studio reagerer sterkt på at innlegg relatert til sporten blir skjult på Instagram til NRK

– Jeg så at folk snakket om at innlegg forsvant fra emneknagg-listene tidligere i sommer, og sjekket postene til Trondheim Pole Studio. Da hadde omtrent en tredjedel forsvunnet fra emneknagg-listene, sier Svartøien til NRK.

– Skremmende

Svartøien forteller til NRK at de har merket en nedgang i engasjementet på Instagram. 

Årsaken til blokkeringen skal ifølge Svartøien være den amerikanske Fosta/Sesta -lovgivningen fra 2018. Lovgivningen er rettet mot prostitusjon og menneskehandel, og skal gjøre det lettere å slå ned på ulovlig sexarbeid og sexhandel. 

– At Instagrams algoritmer knytter kvinner, trening og kvinnekropp til sexkjøp er skremmende. Det er ikke nødvendigvis hensikten til Instagram, men effekten blir at kvinner og kvinnekropp blir sensurert. Dette skjer i det stille slik at man ikke kan protestere eller endre poster for å nå ut, sier hun til NRK.

Til NRK avviser Instagram at de sensurerer spesifikke bransjer eller fellesskap.

Powered by Labrador CMS