Medietilsynet skal administrere den nye ordningen for innovasjon- og utvikling i mediene. Her er direktør Mari Velsand.

1. juli kommer den nye innovasjonsstøtten til mediene. Her ser du hvem som skal dele ut pengene

– Vi har fått på plass et kompetent og bredt sammensatt fagutvalg, sier direktør i Medietilsynet, Mari Velsand i en pressemelding.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det har lenge vært varslet, men nå kommer den nye ordningen for innovasjon og utvikling i mediene. Fra 1. juli blir det mulig å søke om innovasjonsstøtte til redaksjonelle prosjekter, skriver Medietilsynet i en pressemelding.

– Ordningen med innovasjons- og utviklingsstøtte blir særlig være viktig for små medier med begrensede midler til å gjennomføre utviklingsarbeid på egen hånd, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet i pressemeldingen. 

Ordningen er i år på 7 millioner kroner, ifølge pressemeldingen. Den er opprettet etter et forslag fra Mediemangfoldsutvalget og skal administreres av Medietilsynet.

Skal bidra til nyskaping og innovasjon

Ordningen ble lansert i forbindelse med fremleggingen av statsbudsjettet i oktober 2017, og ble da presentert som en pott som skal gjøre det enklere for lokalaviser å drive med innovasjons- og utviklingsarbeid. 

– Mediemangfoldsutvalgets rapport viser at mediene befinner seg i en krevende overgangsfase. Det viktigste vi kan gjøre for mediebransjen i denne situasjonen er å stimulere og bidra til nyskaping og innovasjon slik at mediene kan finne bærekraftige forretningsmodeller for fremtiden, sa daværende kulturminister Linda Hofstad Helleland i en pressemelding.

Tidligere kulturminister Linda Hofstad Helleland presenterte den nye ordningen i fjor. 

Ordningen ble presentert sammen med et kutt i den generelle pressestøtten. Kort tid etter reagerte medieorganisasjonene på at den samlede pressestøtten gikk ned - og at den nye ordningen ikke alene kunne veie opp for kuttet. 

– Et netto kutt på nesten 19 millioner i mediestøtten er dramatisk, og helt feil retning i mediepolitikken. Selv om det legges inn en pott på syv millioner kroner til innovasjon, så går likevel den samlede støtten ned, sa Arne Jensen i Norsk Redaktørforening til Medier24 da. 

Disse skal sitte i fagutvalget

Hvem som får støtte til ulike innovasjonsprosjekter, skal avgjøres av et fagutvalg. Det skal ledes av Jens Barland. Han er førsteamanuensis i medieledelse og innovasjon ved NTNU, og har tidligere vært sjefredaktør og administrerende direktør i Stavanger Aftenblad.

De faste medlemmene i utvalget blir: 

  • Jens Barland, førsteamanuensis i medieledelse og innovasjon ved NTNU
  • Geir Håbesland, daglig leder av Brandgarden AS
  • Ingeborg Volan, redaktør for leserutvikling i DN
  • Marika Lüders, førsteamanuensis i medieinnovasjon ved Institutt for medier og kommunikasjon ved UiO
  • Hilde Dypaune, markedssjef i Sandnesposten
 

Varamedlemmer:

  • Pål Lomeland, generalsekretær i Norsk Lokalradioforbund
  • Jostein Larsen Østring, direktør for innholdsutvikling i Amedia
  • Elin Stueland, digitalredaktør i Stavanger Aftenblad

- Kompetent og bredt sammensatt

Velsand og Medietilsynet skriver i pressemeldingen at de er svært fornøyd med sammensetningen. 

– Vi har fått på plass et kompetent og bredt sammensatt fagutvalg, som vi fra Medietilsynets side ser fram til å samarbeide med om den nye støtteordningen for innovasjon og utvikling, sier direktør Mari Velsand.

De som kan søke om støtte er medier som driver med «journalistisk produksjon, formidling av nyheter, aktualitetsstoff og samfunnsdebatt til allmennheten fra ulike samfunnsområder». I tillegg må man være underlagt redaktørplakaten. Man kan søke støtte til en rekke ulike utviklings- og innovasjonsprosjekter. 

Powered by Labrador CMS