DSC_5961NY
DSC_5961NY

M24TV:

MBL lanserte ny app for å lage skoleaviser: – Elevene skal se hvor fort journalistikk kommer ut til leserne

Mediebedriftenes Landsforening og utvikleren Innocode håper også den nye appen for skoleelever kan motivere fremtidige journalister.

Publisert

Den nye appen ble lansert på nasjonal lærerkonferanse i Oslo mandag, der Mediekompasset og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) var arrangør, sammen med Foreningen !les. 

Appen - som er laget av Innocode - skal brukes av skoleelever over hele landet for å lage skoleavis, og bli kjent med hvordan nettaviser fungerer, forteller kommunikasjonsrådgiver i MBL, Veslemøy Rysstad.

– Det er en gratis ressurs for alle norske som ønsker å lage skoleavis. Vi vil gjerne at det skal være realistisk som mulig og ligne på andre nyhetsnettsteder, forteller Rysstad til Medier24.

– Det er superenkelt. Hvem som helst kan få til å lage skoleavis på denne måten, legger hun til.

Appen er en videreføring av nettsiden skoleavis.no, som Mediekompasset og MBL har driftet i flere år. 

– Vi har hatt skoleavis.no i flere år, og der har vi hatt gjennom et skoleår minimum 300 skoleaviser som er veldig aktive. Nå ønsker vi - via denne appen - at elevene skal se hvor fort journalistikk kommer ut til leserne, sier Rysstad.

– Vi gjør dette først og fremst for å fortelle om verdigrunnlaget til redigerte redaksjonelle medier. Det er målsettingen, sier Rysstad.

Se hele intervjuet med Veslemøy Rysstad fra MBL og Anne Kari Gylder fra Innocode i videovinduet øverst!

For ordens skyld: Innocode-partner og leder for forretningsutvikling, Morten Holst, sitter i styret til Medier24. Innocode har også utviklet Medier24s app.

Powered by Labrador CMS