Konserntillitsvalgt i Schibsted, Ingunn Saltbones.
Konserntillitsvalgt i Schibsted, Ingunn Saltbones.

– Det er nok noe man kan trenge å forklare litt internt

Kuttrundene i Schibsted Media påvirkes ikke av konsernets storkjøp. Nå håper konserntillitsvalgt at Tinius fortsetter å åpne lommeboka.

Publisert Sist oppdatert

Schibsted Media kjøper TV-kanalene TV 4 og MTV fra Telia.

Samtidig står konsernet i en kuttprosess hvor de må bli 350 ansatte færre.

– Noen lurer nok på hvorfor Tinius blar opp lommeboka for å kjøpe dette, samtidig som det er store nedbemanningsprosesser. Det er nok noe man kan trenge å forklare litt internt.

Det sier konserntillitsvalgt, Ingunn Saltbones.

Hun forklarer at det er to forskjellige prosesser. Kjøpet påvirker ikke kuttene som foregår. 

– Nedbemanningsrunden i norske og svenske medier går videre som planlagt, dessverre, sier Saltbones.

Krevende timing

Klubbleder i VG, Jostein Matre, sier kjøpet ikke er en stor overraskelse, med tanke på Schibsteds strategi. Samtidig kaller han det et krevende tidspunkt det kommer på. 

– At dette oppkjøpet kan være strategisk klokt, særlig med tanke på å styrke seg i Sverige og få tilgang på en etablert streamingplattform, ser jeg ikke bort i fra. Men det vil opplagt kjennest provoserende for mange at det skjer samtidig som de frykter for jobbene sine.

Klubbleder i Aftenposten, Kristjan Molstad, er enig.

– Jeg velger å tenke at dette i beste fall er en investering som gjør at konsernet kan tjene penger. Det jeg er mest opptatt av er at dette ikke ender som et prosjekt der mediehusene og konsernet må sponse TV-kanalene gjennom konsernbidrag. Jeg forventer at vi har kjøpt noe som kan stå på egne ben.

Kjersti Løken Stavrum, styreleder i Schibsted Media, sier timingen på kjøpet er utfordrende. Samtidig tror hun mange på sikt vil være glade.

Saltbones sier hun er positiv til kjøpet.

– Jeg har troen på at dette på sikt kan styrke oss, slik at vi forhåpentligvis unngår nedbemanningsrunder i fremtiden. Når vi er et større selskap får vi mer å spille på, og blir mer robuste finansielt.

Håper på mer åpen lommebok

Kjøpet finansieres av lån, samt at Tinius går inn med penger.

– Noen kan nok lure på hvorfor stiftelsen kommer på banen nå, og ikke når vi trenger penger. Det blir det viktig for ledelsen å forklare, sier Saltbones.

Samtidig understreker hun at de ikke er negative til at Tinius nå blar opp. 

– Men det er klart vi synes det er veldig positivt at stiftelsen Tinius blar opp og investerer i fremtiden for medieselskapet. Vi skulle gjerne sett at de åpner lommeboka for for eksempel Podme. Vi håper vi ser mer til at Tinius-stiftelsen åpner lommeboka fremover.

Styreleder i Stiftelsen Tinius, Ole Jacob Sunde, sier i en pressemelding at kjøpet skal sikre dem en ny og sterk posisjon innenfor lyd og levende bilder i Norden.

– Dette er nettopp den typen investeringer vi som eiere skal engasjere oss i, skriver han.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS