NRK P3-profilen Ingrid Simensen skal bruke sommeren på å lage radio. Og litt friluftsliv.
NRK P3-profilen Ingrid Simensen skal bruke sommeren på å lage radio. Og litt friluftsliv.

Sommerpraten

P3-profilen slettet alle nyhetsmeldingene som vikar: – Et mareritt

Ingrid Simensen forteller om en heller svett opplevelse som nyhetsoppleser i denne utgaven av Sommerpraten.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste kvinne ut er Ingrid Simensen, programleder og journalist i NRK P3. 

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020? 

– Korona har gjort at jeg har hatt et behov for å akklimatisere, å kose meg med noe ekstremt lettbeint. Så på den ene siden har jeg vært nervøs, stressa og redd, mens på den andre siden ekstremt underholdt av «Tiger King», «Love Is Blind» og «Ex on the Beach».  

– Hva er årets flause til nå?

– NRK sin sak om at korona-viruset var menneskeskapt, jeg var forbausa og fortalte om saken på lufta. Da beklagelsen kom fra NRK måtte jeg også ut å beklage. Det flaueste jeg vet er å ikke vite nok og å komme med feilinformasjon. 

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– Jeg er ekstremt fan av «BAdesken» (på instagram), VG-journalist Ken André Ottesen, som hyller og trekker fram gullkorn fra lokaljournalistikken. Men jeg må si min egen makker Tete Lidbom. I forbindelse med George Floyd-saken sto han fram og fortalte om egne opplevelser med rasisme. Det var så viktig. Jeg er så sjukt stolt og glad for at han er et så godt forbilde og er med på å gjøre det lettere for andre å fortelle sin historie. I tillegg er han «heidundranes» kreativ og god på å lage radio! 

– Hva gjør du i sommer? 

– I sommer skal jeg gjøre det jeg elsker aller mest: Å lage radio! Jeg skal være programleder for morgenflaten på P3 Sommer og sende hver hverdag fra 07.00-11.00. I tillegg har jeg som så mange andre fått øynene opp for telting og friluftsliv, så jeg skal prøve å slå egen personlig rekord i teltoppsetting. 

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Jeg har på ekte ikke vært på ferie siden juni 2017. Men jeg pleier å ha med podkaster. Hvis de i tillegg har godt lydbilde og gode historier er jeg svært fornøyd nede på stranda der. Dessuten bruker jeg sosiale medier mye, og titter selvsagt innom forsidene. 

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Har ikke gjort noen gedigne blemmer som sommervikar, men som vikar i juleferien hos NRK Innlandet klarte jeg å slette alle nyhetsmeldingene etter bare å ha lest én bulletin på morgenen! Shit, det var et mareritt som ble virkelig. Jeg måtte lete i søpla, lese gamle meldinger og det ble noen svært tynne nyhetsmeldinger en periode der. 

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Du skal gjøre feil. Det er normalt å være nervøs. Det kommer til å gå bra. Og så jævla klisje, men vær deg sjøl og kjemp for de rare sakene! 

Les flere Sommerpraten-intervjuer her!

Powered by Labrador CMS