På bildet er Ingrid Landmark Tandrevold under 4×6 km stafett for kvinner i VM i skiskyting 2023 i Oberhof, Tyskland.
Ingrid Landmark Tandrevold under 4×6 km stafett for kvinner i VM i skiskyting 2023 i Oberhof, Tyskland.

Sa hun hater journalister - nå forklarer hun seg

Skiskytteress Ingrid Landmark Tandrevolds mediekritikk vekket oppsikt. Nå forklarer hun seg i et intervju med NRK.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg hater journalister», sa skiskytter Ingrid Landmark Tandrevold i en video på sin egen Youtube-kanal, underveis i VM Oberhof, skriver NRK.

Landslagsutøveren bommet totalt seks ganger på den stående skytingen, og fikk tre strafferunder under kvinnenes 4 x 6 kilometer stafett den 18. februar.

Etter rennet møtte hun pressekorpset og ble stilt til veggs. «Tandrevold-kollaps», skrev VG. «Tandrevold-sprekk», skrev TV 2. «Skytefiasko», skrev NRK.

– Jeg blir bare så lei meg, når jeg må stå og svare for meg i 50 intervjuer om hvorfor jeg skyter så dårlig, hvorfor jeg er så ræva og hvorfor jeg ikke får det til. Så prøver jeg alt jeg kan for å få det til. Det er ikke så lett å prøve å tro på seg selv, når alle andre skal fortelle deg hvor dårlig du er, sier hun i videoen.

– Jeg hater journalister. De er sykt kompiser hvis det går bra og helt forferdelige når det går dårlig. Så vet man at det er slik, men det er jævlig likevel. Slik som i dag, hvor jeg egentlig går det desidert beste sprintlangrennet så lenge jeg kan huske.

En uke etter VM møtte hun NRK og forklarte uttalelsene. Da poengterte hun overfor statskanalen at selv om hun sa det der og da, ville hun ikke brukt de samme ordene en uke etterpå.

På spørsmål fra NRK om hun hater journalister svarer hun:

– Nei, jeg hater ikke deg og jeg hater ikke de andre journalistene og ingenting. Jeg følte jeg prøvde å være ganske tydelig etterpå at jeg aldri hadde sagt det samme nå. Jeg hadde også lyst til å vise litt av hva man føler der og da, og vi legger jo veldig mye i dette. Da blir det også mye følelser for noen og jeg er en av dem.

Skiskytteren sier til statskanalen at hun forventer å få kritiske spørsmål, også rundt hennes prestasjoner.

– Det er jo kanskje det som er litt tøft da. Kritiske spørsmål skal man jo få når man ikke presterer, men av og til er det lett å glemme det som også er bra, Tandrevold.

Powered by Labrador CMS