Varslingssak i Mentor Medier: Konsernsjef Per Magne Tveiten ble beskyldt for trakassering mot Vårt Land-redaktør Åshild Mathisen

I fjor høst varslet Ingrid Erøy Fagervik om trakassering av Mathisen, som konsernsjefen skal ha stått bak. - Varslene var grunnløse, sier styreleder Tomas Brunegård i dag.

Publisert

Dagens Næringsliv melder fredag ettermiddag om den siste utviklingen i konflikten mellom konsernsjef Per Magne Tveiten og publisher Åshild Mathisen i Vårt Land.

Det vil si: Saken er ikke ny og varselet er ifølge styreleder ferdigbehandlet.

Ingrid Erøy Fagervik, kommersiell direktør og innovasjonsredaktør i Vårt Land.
Ingrid Erøy Fagervik, kommersiell direktør og innovasjonsredaktør i Vårt Land.

Men først nå blir det altså kjent at kommersiell direktør Ingrid Erøy Fagervik i fjor høst varslet styret i Mentor Medier om det hun mente var trakassering av Mathisen - fra konsernsjef Tveiten. Han er også styreleder i Vårt Land AS.

Ifølge DN beskriver Fagervik en «systematisk trakassering av ÅM siden hun startet i ny stilling i 2016». Hun knytter også konflikten til uenighetene mellom Vårt Land og resten av konsernet, som Medier24 omtalte tidligere i dag - hvor syv virksomhetsledere i konsernet pekte på Vårt Land som problemet.

Sjefredaktør Åshild Mathisen i Vårt Land.
Sjefredaktør Åshild Mathisen i Vårt Land.

Fagervik reagerer også sterkt på håndteringen - blant annet hvordan Mentor Mediers styreleder Tomas Brunegård i fjor høst videresendte hele varselet videre til nettopp konsernsjefen, som det ble varslet mot. Det beklager Brunegård. 

Han mener samtidig at varselet ble grundig behandlet, og sier dette til DN om konklusjonen:

– Vi har tatt dette varselet på alvor, og gjort grundige intervjuer og undersøkelser av innholdet i varselet. Styret har ikke funnet at det var hold i varslene som ble rettet mot konsernsjef Tveiten.

- Varslene mot konsernsjefen medfører ikke riktighet, og var grunnløse, sier Brunegård.

Konsernsjef Tveiten kommenterer ikke saken overfor DN. Vårt Land-sjef Åshild Mathisen selv omtaler varslingen som bakgrunn for den manglende tilliten hun opplever å ha fra konsernsjefen.

 

Powered by Labrador CMS