Inger Johanne Solli gir seg som sjef, men blir likevel værende ved NRK Innlandets kontor på Lillehammer.
Inger Johanne Solli gir seg som sjef, men blir likevel værende ved NRK Innlandets kontor på Lillehammer.

Inger Johanne Solli går av som distriktssjef for NRK Innlandet

Gir seg etter 20 år i sjefsstolen - og vender tilbake som journalist.

Publisert Sist oppdatert

Inger Johanne Solli går av som distriktsredaktør i NRK Innlandet, opplyser NRK.

Hun har sittet i sjefsstolen i 20 år, og er NRKs lengstsittende distriktsredaktør.

Nå skal Solli vende tilbake til redaksjonen på Lillehammer som journalist - før hun blir pensjonist.

– Å være leder i Norges viktigste mediebedrift er et privilegium. Det har vært utrolig spennende. Men det er også et privilegium å få lov å gå tilbake og utøve yrket mitt når jeg fyller 60. Innlandet kryr av spennende nyheter og historier. De gleder jeg meg til å fortelle, sier hun.

Solli vil bli sittende som sjef ut februar, før hun skal jobbe med to ulike prosjekter for NRKs distriktsdivisjon: Den ene handler om stortingsvalget og den andre handler om fremtidige endringer for NRKs distriktskontor, opplyser NRK.

Hun vender dermed ikke tilbake som journalist før tidligst til høsten.

Solli startet i NRK Oppland som journalist allerede i 1988, og fikk distriktsredaktør-jobben i sammenslåingen NRK Hedmark og Oppland i 2001.

Hun er godt fornøyd med utviklingen Innlandet-kontoret har hatt de siste årene.

– Oppslutningen om radio og TV-sendingene holder seg svært godt, noe som viser at vi i stor grad har lykkes med målene våre. Utfordringene for distriktskontorene i framtiden blir å finne balansen i å nå et yngre publikum med vår nyhetsdekning, samtidig med at vi må fortsette å være viktige for et eldre publikum på NRK1 og i P1, sier Solli.

NRKs distriktsdirektør Marius Lillelien hyller Sollis innsats for mediehuset.

– Inger Johanne er en tydelig og engasjert redaktør med et strategisk blikk. Det som først og fremst kjennetegner henne er denne komboen av framsynt, redaksjonell klokskap og evne til fornyelse og utvikling av de folka hun leder, sier han.

– Hun er opptatt av at distriktskontorene og NRK må være på lag med publikum i sitt område og aldri gi folk en opplevelse av de burde bodd et annet sted, likt andre ting eller brukt livet sitt på noe annet. Det har alltid inspirert meg når hun snakker om det – og jeg støtter det helhjerta! - Hun er rett og slett en klok redaktør og bra dame. Tusen takk for solid innsats, Inger Johanne, sier Lillelien.

Powered by Labrador CMS